fbpx

Hiilijalanjäljen laskenta

JAA ARTIKKELI

Hiilijalanjäljen laskenta

GHG -protokollan (https://ghgprotocol.org/) mukainen hiilijalanjäljen laskenta antaa tarkan kuvan CO2-päästöjen suuruudesta. Hiilijalanjälki voidaan laskea tuotteelle, toiminnolle kuten matkustaminen tai koko yritykselle. Laskennan tuloksena yritys saa tarkan raportin eri liiketoimintaosa-alueiden vaikutuksesta hiilijalanjälkeen sekä top 5 -vähennyskohteet. Hiilijalanjälkilaskelman tuloksena yritys voi tunnistaa merkittävimmät, yleensä säästöjäkin tuottavat vähennyskohteet ja halutessaan kompensoida loput päästöistä. Kokonaan päästönsä kompensoivia yrityksiä kutsutaan hiilineutraaleiksi. Hiilineutraalius on merkki vastuullisesta yrityksestä ja moni käyttääkin tätä markkinoinnissa hyödyksi.

Lataa raporttiesimerkit

Täyttämällä yhteystietosi pääset lataamaan erimerkkiraportit yrityksen ja tuotteen hiilijalanjälkiraportista

Case: Respect Project

Asiakas: Respect Project

“Seurailin LinkedIn:ssa Green Carbonin päivityksiä, ja kun aihe tuli meille ajankohtaiseksi niin tiesin, mistä kysyä apua. Meille oli tärkeää, että kompensaatioon kohdistuvan julkisen keskustelun velloessa valittavan kumppanin toiminta on todennettua ja varmennettua” kertoo Pietiläinen.

Hiiliarvio

Yritysten matka kohti hiilineuraaliutta alkaa hiilijalanjäljen selvittämisellä. Kevyin ja nopein tapa on tehdä Hiiliarvio.

Hiiliarvio on arvio yrityksen hiilijalanjäljestä. Se perustuu karkean tason liiketoimintadataan ja antaa yritykselle nopeasti kuvan kokonaisjalanjäljestä ja top 3 -vähennyskohteet. Arvion tarkkuus riippuu yrityksen toimialasta ja lähtödatan laajuudesta. Tyypillisesti tarkkuus on +/-20% standardin mukaan lasketusta hiilijalanjäljestä.

Arvio tuotetaan automatisoidulla Carbon Radar -järjestelmällä ja on näin kustannuksiltaan edullinen.

Hiililaskelmien verifiointi

Oletko laskenut itse päästösi mutta haluaisit ulkopuolisen asiantuntijan lausunnon laskelmien oikeellisuudesta? Oletko saanut päästökartoituksesta tulokset mutta et ole varma pitävätkö ne paikkansa?

Kokemuksemme erityyppisistä laskentakokonaisuuksista (niin kotimaasta kuin ulkomailtakin) auttaa sinua varmistumaan tulosten oikeellisuudesta. Kysy lisää miten olemassa olevia laskelmia voidaan varmistaa.

Katso webinaarimme hiilijalanjäljen laskennasta

Webinaarisarja osa 2: hiilijalanjäljen laskenta käytännössä. Faktaa ja esimerkkejä hiilijalanjäljen laskennasta niin koko yrityksen kuin yksittäisen tuotteen osalta. 

Liity Green Carbonin hiilipostilistalle

Tilaamalla noin kerran kuukaudessa ilmestyvän uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla hiilensidonnasta ja siihen liittyvistä hyödyllisistä, alati kehittyvistä ratkaisuista.

Esimerkki- Sertifikaatti