fbpx

Blogi

Hiilitiimi esittäytyy: Elli Latva-Hakuni – pehmeitä arvoja, kovaa tiedettä

Jo lapsena maailmaa nähneen Elli Latva-Hakunin tie on kulkenut Pohjanmaalta Afrikan kautta Jyväskylään ja Green Carbonille. Tämä ympäristötieteiden maisteri, villi yrtteilijä ja luonnonlapsi on Green Carbonin hiilitiimin ilmastoasiantuntija - kovalla työmoraalilla ja inhimillisyydellä varustettu hiilijalanjälkilaskuri.

Päiväntasaajan tuntumassa vietetty alakouluikä osoitti Ellille, mitä eriarvoisuus on. Halu tasa-arvon ja yhteisen vastuun edistämiseksi alkoi kyteä pikkutytön mielessä siis jo varhain. Lukiossa ilmastonmuutos herätti Ellin ymmärtämään, että vaikka ilmastonmuutoksen seuraukset kurittavat pahimmin päiväntasaajalla asuvien elinolosuhteita, globaalina kriisinä se koskettaa kuitenkin meitä kaikkia. Tarve oikeudenmukaisen maailman tekemiseen oli suuri.

Ilmastotyötä Elli on ehtinyt tehdä pitkään järjestö- ja vapaaehtoisrintamilla. Green Carbonille Elli siirtyi yhteistyön myötä laskettuaan Jyväskylän yliopistolla toimivan Semma -ravintolaketjun  hiilijalanjäljen pro gradu -tutkielmaansa varten. Arvojensa mukaisesta työstä innostuvana hän onkin sopinut tiimiin erinomaisesti. Avoin ilmapiiri ja reippaasti jaettu vastuu mahdollistavat, että oman äänen saa kuuluville. Green Carbonilla ei olla mielipidevankina.

Avarakatseinen ja tomera Elli on ilmastotieteen käsityöläinen, jonka leipätyötä on räätälöidä tutkimusmaailman löydöistä asiakkaan tilannetta vastaava kokonaisuus. Akateemisesta taustastaan huolimatta hän ei huutele norsunluutornista, vaan istuu asiakkaiden kanssa samaan pöytään etsimään ratkaisuja välillä kimurantteihinkin päästöongelmiin. Hiilijalanjäljen laskenta on alana vielä verrattain nuori, joten valmiita vastauksia ei tarjoa välttämättä edes tiede. Green Carbonin ja asiakkaiden keskuudessa Elli niittää arvostusta luovalla päättelykyvyllä ja taidolla selvittää tilanne kuin tilanne.

Positiivinen asenne, huumorintaju ja ilo välittyvät pirteästä Ellistä kaikille. Ilmastotyötäkään ei voi tehdä syyttävä sormi sojossa vaan ennemmin mukaan kutsuen ja kannustaen. 

-Olen nähnyt tosi kovaa eriarvoisuutta ja haluan työskennellä sitä vastaan. Minulle ilmastotyö on myös tasa-arvotyötä, sillä sen vaikutukset hyödyttävät kaikkia  maapallolla. 

Hiilineutraali tuote, yritys, Netzero – mitä termit tarkoittavat? -webinaarissa Elli avaa yritysten viestinnässä ja markkinoinnissa käyttämiä termejä ja väittämiä ja antaa hyviä käytännön esimerkkejä. Kuuntele webinaari täältä.

Esimerkki- Sertifikaatti