Palvelut

Päästöjen kompensointi

Tee aito vaikutus ja saavuta hiilineutraali yritystoiminta standardoituilla, kotimaisilla ratkaisuilla.

Laske - vähennä - kompensoi

Hiilijalanjäljen laskennan ja päästövähennysten jälkeen seuraava askel ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä on hiilineutraalin toiminnan tavoittelu päästöjen kompensoinnin avulla.

Green Carbon tarjoaa ensimmäisenä kotimaisena vaihtoehtona ISO-standardin mukaiset hiilinielut yrityksesi käyttöön matkalla koti hiilineutraalia toimintaa.

Hiilineutralius kertoo yrityksesi asiakkaille, kumppaneille
ja sidosryhmille toimintasi vastuullisuudesta.

Ratkaisumme

Kotimainen hiilinielu

Tiedeyhteisön ja suomalaisten metsänomistajien kanssa yhteistyössä kehitetyn Green Carbon hiilinielumallin, jonka tuloksena syntyy mitattavia, ilmakehästä hiilidioksidia poistavia luontaisia hiilinieluja. Menetelmä perustuu pitkäaikaiseen metsätutkimukseen.

Tehdyt toimenpiteet tuottavat metsään lisäkasvua, joka muunnetaan hiilensidontakyvyksi. Jokainen normaalikasvun päälle tuleva lisäkasvukuutio puuta sitoo noin yhden tonnin hiilidioksidia ilmakehästä.

Ensimmäisenä kotimaisena vaihtoehtona ISO-standardit täyttäviä päästövähennysyksiköitä! Yksiköitä syntyy rajallisesti – varmista omasi jo tänään!

Ulkomaiset päästövähennysyksiköt

Aiheutettuja päästöjä voi vaihtoehtoisesti kompensoida kauttamme saatavilla, sertifioiduilla päästövähennysyksiköillä VER (Voluntary Emission Reductions). Kyse on pääsääntöisesti kehittyvissä maissa toteutetuista hankkeista, joiden tuloksena syntyy todennettuja hiilensidontayksiköitä.

Näiden luotettavuutta valvoo kaksi kansainvälistä organisaatiota: Gold Standard ja VCS (Verified Carbon Standard). Välitämme molempien organisaation yksiköitä sekä huolehdimme yksiköiden mitätöinnistä ja kohdistamisesta asiakasyrityksemme nimiin.

Lue artikkelimme hiilinielujemme kehittämisestä:

Kaikki hankkeidemme metsäalat ovat sellaisia, joita ei olisi lannoitettu ilman Green Carbonin ja maanomistajien tekemää yhteistyötä.

0 ha

Hiilinieluhankkeita

0 tn

Hankkeissa sitoutuvan hiilen määrä (5 vuotta)

Vastaa noin 188 943 612 autolla ajettua kilometriä.

0 kpl

Metsäkiinteistöjä

Hiilinielukohteemme kartalla

Oheisesta kartasta löydät kaikki suomalaisten maanomistajien kanssa toteutetut hiilinielukohteet. Kohteiden sijaintitarkkuus voi poiketa todellisesta paikasta hieman.

Kartan tietoja päivitetään sitä mukaa kun uusien kohteiden varmennukset on tehty. Viimeisin päivitys 01/2023. Kohteita yhteensä 209 kpl.

Todistus hiilensidonnasta

Green Carbon myöntää kompensaatioyksikön hankkineelle yritykselle sertifikaatin todistukseksi päästöjen kompensoinnista. Sertifikaatin avulla yrityksesi voi viestiä vastuullisuus- ja ilmastotoimista konkreettisesti osoittamalla asiakkaille ja sidosryhmille, mitä ja minkä vuoden päästöjä on hyvitetty. Todistus toimitetaan PDF -muodossa. 

Yrityksesi voi myös halutessaan tilata internetsivuille sopivan sertifiointileiman sekä valmiiksi kehystetyn todistuksen.

Asiakas: Kouvolan Lakritsi

Meille oli tärkeää, että nämä metsäalueet voidaan konkreettisesti osoittaa. Tänä vuonna meidän on tarkoitus mennä yhdessä Green Carbonin edustajan sekä metsänomistajien kanssa vierailemaan ainakin osaan näistä metsistä.”

Timo Nisula
Toimitusjohtaja
Kouvolan Lakritsi Oy

Ajankohtaista

Heräsikö kysymyksiä?

Lataa esimerkkisertifikaatti

Täyttämällä yhteystietosi pääset lataamaan erimerkkiraportit yrityksen tai tuotteen hiilijalanjäljestä. Lataamalla hyväksyt sivuston tietosuojaselosteen.

Ota meihin yhteyttä

Onko yrityksesi kiinnostunut hiilijalanjäljen hallinnasta tai päästöjen kompensoinnista? Ota yhteyttä joko suoraan meihin tai oheisella lomakkeella, niin aloitetaan yhdessä.

Myynti ja asiakkuudet
040 683 4720
saija.ahonen@greencarbon.fi

Toimitusjohtaja
0400 633 033
matti@greencarbon.fi

Liity Green Carbonin hiilipostilistalle

Tilaamalla noin kerran kuukaudessa ilmestyvän uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla hiilensidonnasta ja siihen liittyvistä hyödyllisistä, alati kehittyvistä ratkaisuista.

Esimerkki- Sertifikaatti

8.6.2023 | Vastuullisuusteot ja väittämien viestintä

11.5.2023 | Luonnon monimuotoisuus osaksi vastuullista liiketoimintaa

Lataa esimerkkiraportit

Green carbonin uutiskirje