fbpx

Metsänomistajille

JAA ARTIKKELI

Metsänhoidolla hiilinieluja ja lisätuottoa.

Suomalaiset metsät voivat ja kasvavat pääosin hyvin, etenkin jos asiaa tarkastellaan Euroopan ja koko maailman näkökulmasta. Mutta vaikka asiat metsissämme ovat pääasiassa hyvin, paljon on silti vielä tehtävissä metsien kasvun edistämiseksi, minkä myös maailman huipputasoa oleva metsäntutkimussektorimme on julkisuudessa useaan kertaan toistanut.

Ilmassa olevan hiilidioksidin sitoutuminen metsiimme on suoraan suhteessa metsiemme kasvuun. Mitä enemmän metsämme kasvavat, sitä enemmän ne sitovat myös ilmakehässä olevaa hiilidioksidia ja toimivat tätä kautta hiilinieluina.

Edelleen parantunut metsien hoito ja metsien lisääntynyt kasvu ovat kaikkien osapuolten etu. Niin metsänomistajien, ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden kuin myös suomalaista puuta käyttävän metsäteollisuuden etu. 

Oletko kiinnostunut metsäsi hiilensidontamahdollisuuksista?

Sopisiko metsäsi hiilensidontaan?

Asiantuntijamme Juha Sankola vastaa metsien hiilinieluhankkeita koskeviin kysymyksiin. 

Soita Juhalle numeroon 040 58 19 108 ja kysy lisää.

Hyvän infopaketin saa myös katsomalla oheisen webinaaritallenteen

Webinaarissa  asiantuntijamme Kimmo Koistinen ja Juha Sankola kertovat mistä metsien hiilinieluissa on kyse ja miten hiilinieluhankkeista hyötyvät niin metsäomistaja kuin vaikka metsänhoitoyhdistys kuin metsäyhtiökin.

Metsien kasvun lisääminen

Metsien kasvua on mahdollisuus edelleen parantaa lähes kaikissa suomalaisissa metsäkiinteistöissä. Vajaatuottoisten alueiden metsitykset, hoitamattomien taimikoiden käsittelyt ja metsien lannoitukset ovat esimerkkejä toimenpiteistä, joilla voimme vaikuttaa positiivisesti metsiemme kasvuun ja metsän kiertoajalla tapahtuvaan hiilen sitoutumiseen metsiimme. 

Myös maatalouden käytön piirissä olevilla alueilla on yhtä lailla mahdollisuuksia positiivisiin toimiin ilmastomme hyväksi. Esimerkiksi turvemaapelloilla tapahtuvilla toimenpiteillä on merkittävät vaikutukset peltomaan kokonaispäästöihin. 

Tavoitteena luoda puitteet kasvulle ja hiilinielujen syntymiselle

Green Carbonin tavoitteena on yhdessä metsän- ja maanomistajien kanssa luoda puitteet niin maksimaaliselle metsiemme kasvulle kuin lisääntyneen hiilinielun syntymiselle, hyvän metsänhoidon ja maankäytön toimenpiteitä hyödyntäen. Ilmastotyön hyväksi tehtävien toimenpiteiden kautta maanomistajalla on mahdollisuus ansaita normaalien metsä- ja maatalouden tulovirtojen ulkopuolista lisäkorvausta tehtyihin toimenpiteisiin perustuen.

Kuinka toimin?

Mikäli olet kiinnostunut kartoittamaan oman metsä- tai peltokiinteistösi tuomista yhteistyömahdollisuuksista, ilmoita kiinteistösi rekisteritunnus palveluumme, jonka jälkeen asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Jatkotoimenpiteinä asiantuntijamme toteuttavat yhdessä maanomistajan kanssa kiinteistökohtaisen, tutkimustietoon perustuvan Hiilisuunnitelman, jonka sisältämien toimenpiteiden avulla metsänomistaja on oikeutettu solmittavan yhteistyösopimuksen mukaisiin korvauksiin.

Hiilisuunnitelma on ilmainen eikä velvoita maanomistajaa jatkotoimenpiteisiin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Liity Green Carbonin hiilipostilistalle

Tilaamalla noin kerran kuukaudessa ilmestyvän uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla hiilensidonnasta ja siihen liittyvistä hyödyllisistä, alati kehittyvistä ratkaisuista.

Esimerkki- Sertifikaatti