Blaa: lapsissa on tulevaisuus – investoi siihen!

Blaa

Kotimaiselle naisten- ja lastenvaatevalmistaja Blaalle tulevaisuuteen investoiminen tarkoittaa panostusta vastuullisuuteen. Kestävistä ja käytettävistä vaatteistaan tunnettu yritys ei jää kauhistelemaan tekstiilialaan kohdistuvaa vastuullisuuskritiikkä, vaan tekee kaikkensa pienentääkseen alan hiilijalanjälkeä omalta osaltaan. Miten pieni suomalainen yritys voi vaikuttaa globaaliin kriisiin?

– Tärkeintä on käydä toimeen, naurahtaa Blaan osaomistaja Otto Linna.

Ja sen Blaa todella teki: yritys selvitti omaa hiilijalanjälkeään, keskittyi vähäpäästöisiin toimintamalleihin ja lähti etsimään jäljelle jääneille päästöille sopivaa kompensaatiokumppania. Potentiaalisia toimijoita kartoitettaessa listan kärkeen kipusi Green Carbon, jonka todennetut ja kotimaiset kompensaatioyksiköt olivat lopulta selkeä valinta Blaalle.

– Green Carbonilla tuote on kunnossa. Meidän oli helppo hahmottaa, missä ja miten kompensaatioyksiköt todella syntyvät. Suomalainen luonto on meille lisäksi arvo itsessään, joten kotimaisuus myös kompensaatiovalinnassa oli tärkeä kriteeri, kuvaa Linna. 

Hiilijalanjäljen laskenta ja kompensointi on yksi osa Blaan vastuullisuustyötä. Green Carbonin Saija Ahonen tarjosi kompensaatioyksiköiden ohessa Blaalle sparrausapua myös vastuullisuusraportin viilaamisessa.

– Läpinäkyvyys on vastuullisuuden kulmakivi, ja tämä korostuu aiheesta viestittäessä. Tarjosin avuksi sekä hiilijalanjäljen asiantuntijan että kuluttajan näkökulmia ja suunnittelimme yhdessä asiaan liittyvää viestintää, Ahonen kertoo.

Vastuullisuus on paitsi kansainvälinen megatrendi, myös välttämättömyys, jos ilmastomuutos halutaan torjua. Blaalla nähdään, että se on osa kaikkea toimintaa. Asiakkaat äänestävät jaloillaan ja valitsevat, mihin palveluihin tai tuotteisiin haluavat rahansa sijoittaa. Blaalla vastuullisuuteen sijoittaminen on osa kestävän liiketoiminnan luomista.

– Vastuullisuus ei ole projekti vaan prosessi, joka jatkuu. Hiilineutraalius on esimerkiksi tavoite, johon meidän kaikkien pitäisi pyrkiä, kertoo Linna.

Blaan valmistamat vaatteet ovat kauniita, käytettäviä ja kestäviä, aivan kuten yrityksen lupauskin! Tämä vahvistui käytännössä, kun toisen polven greencarbonlainen, 7-vuotias Hertta, teki kirpputorilla elämänsä löydön: kaikkien saatavilla olevien vaihtoehtojen joukosta pienen tytön silmään osui Blaan pinkki ponimekko.

– Vaatteemme ovat kestäviä, ja ne säilyvät hyvinä useankin käyttäjän jäljiltä. Tärkeää on myös muistaa, että valitsemalla Blaan voit olla varma, että 7-vuotiaan lapsen ponimekkoa ei ommellut toinen 7-vuotias, toteaa Linna. 

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit