fbpx

Ratkaisumme

Luonnon monimuotoisuus

Luonnon monimuotoisuus on elinehtomme ja osa yrityksen kokonaisvaltaista vastuullisuustyötä.

Luonnon monimuotoisuus tarvitsee yritykset puolelleen

Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen on olennainen osa yrityksen vastuullisuustyötä, sidosryhmien odotuksiin vastaamista, toimintaympäristön arviointia ja riskienhallintaa. 

Varmista yrityksellesi toimintaedellytykset myös tulevaisuuteen ja aloita työ luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi jo nyt. 

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä, niin jutellaan kuinka voimme auttaa yritystäsi luontotyössä.

Palvelumme

Varaa maksuton 30 minuutin konsultaatio luonnon monimuotoisuuden palveluista.

Luonnon monimuotoisuuden koulutus

Luonnon monimuotoisuuden koulutuksesta ensimmäiset askeleet yrityksesi luontotyöhön. 

Yrityksellesi räätälöidystä luonnon monimuotoisuuden koulutuksesta vankka tietopohja tulevalle luontotyölle. 

Koulutuksen avulla yrityksesi oppii luontojalanjäljen hallinnan merkityksestä oman liiketoiminnan kannalta sekä kasvattaa osaamistaan luonnon monimuotoisuuteen ja luontokadon hillintään liittyen. Lisäksi yrityksesi oppii toimialansa merkittävimmät luontovaikutukset- ja riippuvuudet. 

Asiantuntijamme suunnittelee koulutuksen yrityksesi liiketoiminnan, vastuullisuustyön nykytilan, arvojen ja toiveiden mukaisesti.

Luonnon monimuotoisuuden tiekartta

Tiekartta näyttää suunnan ja kertoo kuinka sinne päästään. 

Onko yrityksesi luonnon monimuotoisuuden tietopohja jo hallussa, mutta luontotyön toimenpiteet ovat vielä hukassa? 

Luonnon monimuotoisuuden tiekartta on osa yrityksesi ympäristövastuullisuustyötä. Siinä kuvataan yrityksesi luontotavoitteet ja selkeät toimenpiteet, joiden avulla tavoitteet saavutetaan. 

Asiantuntijamme tunnistavat ja analysoivat tiekarttaan yrityksesi sekä toimialasi luontoriippuvuudet, -riskit ja -vaikutukset. Tiekartta sisältää myös ehdotukset yrityksesi luontotyön toteutumisen seurannasta, kehittämisestä ja viestinnästä.

Hankkeen luontovaikutusten ja ekologisen kompensaation arviointi

Maankäyttöön ja rakentamiseen liittyvät hankkeet ovat merkittäviä luontokadon ajureita. 

Luontovaikutusten ja ekologisen kompensaation arviointi voidaan tehdä hankkeille, joilla on maantieteellisesti tarkka sijainti. Tällaisia hankkeita ovat esimerkiksi infrahankkeet, kuten aurinkovoimalan rakentaminen.  

Arvioimme hankkeenne aiheuttaman luontoarvojen menetyksen, eli luontohaitan, ja sen hyvitykseen vaadittavan ekologisen kompensaation suuruuden. Lisäksi suosittelemme yksityiskohtaisia toimenpiteitä ja tavoitteita luontovaikutusten välttämiseksi ja hillitsemiseksi. 

Miksi yritysten kannattaa ottaa luontojalanjälki haltuun?

Ympäristön lisäksi myös yritys hyötyy luontojalanjäljen hallinnasta.  

Yrityksiltä odotetaan yhä enemmän vastuunkantoa luonnon monimuotoisuudesta. Luontojalanjäljen hallinta ja luonnon monimuotoisuuden huomioiminen on sidosryhmien odotuksiin ja ehtoihin vastaamisen lisäksi olennainen osa yrityksen vastuullisuustyötä, toimintaympäristön arviointia ja riskienhallintaa.

Lisäksi luonnon monimuotoisuuteen liittyvä regulaatio kasvaa yhä enemmän, ja tässä vaiheessa yritys voi vielä hyötyä edelläkävijyyden eduista.

Ja mikä tärkeintä – luonnon monimuotoisuus on meille kaikille elinehto. Sen turvaamiseen tarvitaan jokaista yritystä. 

Ota meihin yhteyttä

Mahtavaa, että luontotyö kiinnostaa sinua. Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaamme Tiinaan, tai myynnistä vastaavaan Saijaan; he ottavat asiasi haltuun, ja ohjaavat polkuasi eteenpäin. 

Voit vaihtoehtoisesti täyttää yhteydenottolomakkeen, ja antaa viestikentässä tarkentavaa esitietoa yhteydenpitoa varten. Otamme sinuun yhteyttä muutaman työpäivän kuluessa.

yhteystieto-TiinaP

Tiina Paajanen

Luonnon monimuotoisuus ja ilmasto

Heräsikö kysymyksiä?

Uusimmat artikkelit

Asiakascase

Green Carbon arvioi Dasos Capital Oy:n luontovaikutusten ja ekologisen kompensaation tarpeen

Arvioimme Dasos Capital Oy:n suunniteltujen tuuli- ja aurinkovoimaloiden luontohaitan ja sen hyvittämiseen vaadittavan ekologisen kompensaation suuruuden hanke- ja hyvitysalueella.

Hankealueiden ja potentiaalisen hyvityskohteen luonnon monimuotoisuuden nykytila kartoitettiin maastokartoituksella. 

Yhteistyö Green Carbonin kanssa oli meille arvokasta ja opettavaista. Yhteistyö mahdollisti meille hankkeen mahdollisimman pienellä luontohaitalla.

Etunimi Sukunimi
projektipäällikko @ Dasos Capital Oy

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla hiilensidonnasta ja siihen liittyvistä hyödyllisistä, alati kehittyvistä ratkaisuista.

Esimerkki- Sertifikaatti