Ratkaisumme

Hiilijalanjälki

Yhtä matkaa kohti parempaa. Tarjoamme kokonaisvaltaiset palvelut ilmastotyösi jokaiseen vaiheeseen, vapise hiilijalanjälki.

Hiilijalanjälki haltuun

Lunasta sidosryhmien odotukset ja selvitä hiilijalanjälki nyt. Maailma muuttuu, ja päästödatasta tulee entistä merkittävämpi tieto sekä kuluttajamarkkinoilla että liiketoiminnassa. Se, mikä on vielä nykyään osin vapaaehtoista ja arvopohjaista, tulee olemaan tulevaisuudessa sääntelyn ja regulaation ohjaamaa, ja koskee entistä suurempaa joukkoa yrityksiä.

Mikä hiilijalanjälki?

Ensin pitää selvittää toimintasi aiheuttama ympäristökuorma, hiilijalanjälki eli kokonaispäästöjen määrä, ennen kuin voidaan arvioida onko se paljon vai vähän. Tämä tarkoittaa sitä, että on suoritettava päästölaskenta, eli hiilijalanjäljen laskenta.

Mutta hiilijalanjälkitieto ei yksistään avaamaan koko kuvaa. Tarvitaan vertailupohjaa: miten päästömäärät suhteutuvat liikevaihtoon, henkilöstömäärään tai vaikkapa muihin saman alan toimijoihin.

KUINKA PALJON ON YKSI TONNI päästöjä?

  • Tonni CO2e-päästöjä vastaa noin 6798 autolla ajettua kilometriä (Liikennefakta 2021).
  • Suomalaisen vuosittaiset keskipäästöt ovat ~10 tonnia CO2e (Sitra 2018).

Palvelumme

Selvitä hiilijalanjälkesi

Tarjoamme yrityksille ja organisaatioille työkalut hiilijalanjäljen hallintaan. Laskemme toimintasi aiheuttamat päästöt, ja etsimme tehokkaimmat tavat vähentää vaikutuksia.

Hiilijalanjäljen laskenta eli päästölaskenta on ensimmäinen askel kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta.

OTA SEURAAVA ASKEL KANSSAMME

Ilmastotiekartalla luomme askelmerkit kohti kestävämpää toimintaa. Jos haluat viestiä päästöjen kumoutumisesta, tarvitset kirjallisen suunnitelman päästövähennystoimenpiteistä ja -tavoitteista.

Kartan avulla viestit ilmastovastuullisuudesta tavalla, joka on ymmärrettävä myös sidosryhmillesi.

OSALLISTU ILMASTOTYÖHÖN

Laajan ilmastovastuullisuuden tavoittelijoille tarjoamme mahdollisuuden osallistua kansallisiin päästötavoitteisiin lunastamalla verifioituja HiiliPlus+ -ilmastoyksiköitä niiden päästöjen osalta, joita ei voida välttää.

Tuotamme omia, kotimaisia ilmastoyksiköitä yhteistyössä metsänomistajien kanssa.

Heräsikö kysymyksiä?

Katso webinaaritallenne

Vastuullisuusteot ja väittämien viestintä

Ympäristöministeriö julkaisi helmikuussa oppaan, jolla pyritään ohjeistamaan yrityksiä aitoihin vastuullisuustekoihin sekä väittämien läpinäkyvään viestintään kansainväliset linjaukset huomioiden. Tavoitteena taklata kompensaatioon liittyvän kaksoislaskennan sekä viherpesun haasteet.

LUE LISÄÄ »

Ota yhteyttä

Mahtavaa, että vastuullisuustyö kiinnostaa sinua. Ota yhteyttä suoraan toimitusjohtajaamme Mattiin, tai myynnistä vastaavaan Saijaan; he ottavat asiasi haltuun, ja ohjaavat polkuasi eteenpäin. 

Voit vaihtoehtoisesti täyttää yhteydenottolomakkeen, ja antaa viestikentässä tarkentavaa esitietoa yhteydenpitoa varten. Otamme sinuun yhteyttä muutaman työpäivän kuluessa.

yhteystieto-Matti

Matti Toivonen

CEO

Asiakastarinoitamme

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit