Hiilijalanjälki

Ilmastoyksiköt

Tee aito vaikutus ja ota vastuu päästöistäsi standardoiduilla, kotimaisilla ratkaisuilla.

Tavoitteena viileämpi tulevaisuus

Hiilijalanjäljen laskennan ja päästövähennysten jälkeen seuraava askel ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä on ottaa osaa kansallisiin ilmastotavoitteisiin verifioitujen ilmastoyksiköiden avulla. Vapaaehtoisella hiilinielujen lunastamisella tuet kansallisia ja kansainvälisiä ilmastotavoitteita kohti hiilineutraalia Suomea.

Green Carbon tarjoaa ensimmäisenä kotimaisena vaihtoehtona ISO-standardin mukaiset hiilinieluyksiköt sekä laadukkaat kansainväliset hankkeet ilmastovaikutusten minimoimiseksi.

Lue lisää kehittämästämme menetelmästä, jossa lisätään metsien hiilensidontakykyä:

Palvelumme

Kotimaiset ilmastoyksiköt (ERU)

Kehitimme yhteistyössä tiedeyhteisön ja suomalaisten metsänomistajien kanssa mallin, jonka tuloksena syntyy mitattavia, ilmakehästä hiilidioksidia poistavia luontaisia hiilinieluja. Menetelmä perustuu pitkäaikaiseen metsätutkimukseen.

Tehdyt toimenpiteet tuottavat metsään lisäistä kasvua, joka muunnetaan ilmastoyksiköiksi. Jokainen normaalikasvun päälle tuleva kuutio puuta sitoo noin yhden tonnin hiilidioksidia.

Kotimaisia ilmastoyksiköitä syntyy rajallisesti – varmista omasi jo tänään!

Ulkomaiset yksiköt (VER)

Aiheutuneita päästöjä voi kompensoida kauttamme saatavilla, kansainvälisillä sertifioiduilla päästövähennysyksiköillä VER (Voluntary Emission Reductions). Välitämme pääsääntöisesti hiilensidontayksiköitä, jotka on tuotettu kehittyvissä maissa toteutetuista metsänsuojeluhankkeista.

Hankkeiden luotettavuutta valvoo kaksi kansainvälistä organisaatiota: Gold Standard ja VCS (Verified Carbon Standard). Välitämme molempien organisaatioiden yksiköitä, sekä huolehdimme yksiköiden mitätöinnistä ja kohdistamisesta asiakasyrityksemme nimiin.

Viestinnällinen tuki

Green Carbon myöntää ilmastoyksiköitä hankkineelle yritykselle sertifikaatin todistukseksi ilmastotyöstä. Sertifikaatin avulla yrityksesi voi viestiä ilmastotoimista konkreettisesti osoittamalla, mihin päästöihin ilmastoyksiköt on kohdistettu. Sertifikaatti toimitetaan pdf-muodossa.

Toimitamme asiakkaalle sähköiseen käyttöön leiman sekä onepagerin ilmastotoimista viestimisen tueksi.

Katso webinaaritallenne

Hiilimarkkina haastaa yritysten ilmastotyön

Hiilimarkkina ennen ja nyt Hiilimarkkina on jälleen uuden edessä. Ilmastonmuutos etenee kovaa vauhtia; toisaalta yritykset ovat hämillään muuttuvista säädöksistä, vastuullisuusväittämien ohjeistuksista sekä ilmastoyksiköiden saamasta kritiikistä.

LUE LISÄÄ »

Miten ilmastoyksiköitä syntyy?

Kaikki hankkeidemme metsäalat ovat sellaisia, joita ei olisi lannoitettu ilman Green Carbonin ja maanomistajien tekemää yhteistyötä. Lue lisää hiilinielujen kehittämisestä (HiiliPlussan sivuilta):

Hankkeidemme alaiset metsäkuviot auditoidaan vuosittain metsäasiantuntijamme toimesta. Eikä siinä vielä kaikki: tätä prosessia valvoo myös kolmas taho, riippumaton osapuoli joka varmistaa sen, että tuottamamme yksiköt ovat oikeasti olemassa. Lue lisää hankkeidemme auditoinnista:

0 ha
Hiilinieluhanketta
0 tn
Hankkeissa sitoutuvan hiilen määrä

(5 vuotta)

Vastaa noin 188 943 612 autolla ajettua kilometriä.

0 kpl
Metsäkiinteistöä

Hiilinielukohteemme kartalla

Oheisesta kartasta löydät kaikki suomalaisten maanomistajien kanssa toteutetut hiilinielukohteet. Kohteiden sijaintitarkkuus voi poiketa todellisesta paikasta hieman.

Kartan tietoja päivitetään sitä mukaa kun uusien kohteiden varmennukset on tehty. Viimeisin päivitys 01/2023. Kohteita yhteensä 209 kpl.

Ilmastotyöhön osallistuvia asiakkaitamme

Case: Kouvolan lakritsi

Kouvolan Lakritsin kanssa tekemämme, sangen herkullinen vastuullisuustyö on kantanut jo monta askelta.

Meille oli tärkeää, että nämä metsäalueet voidaan konkreettisesti osoittaa. Meidän on tarkoitus mennä yhdessä Green Carbonin edustajan sekä metsänomistajien kanssa vierailemaan ainakin osaan näistä metsistä.

Timo Nisula
Toimitusjohtaja

Case: JOBmeal

JOBmeal on selvittänyt päästönsä Green Carbonin kanssa, ja tehnyt myös vuoden 2022 päivityslaskennan.

JOBMeal on lunastanut sekä kotimaisia ilmastoyksiköitä, että ulkomaisia yksiköitä liiketoiminnastaan aiheutuneiden scope 1-3 päästöjen verran.

Kotimainen toimija, luotettavuus ja asiantuntevuus vaikuttivat valintaan.

Kotimaiset hiilinieluhankkeet tuntuivat jotenkin läheisimmiltä, vaikka kyllähän tämä ilmaston lämpeneminen on valitettavasti globaali ongelma.

Laura Blomsted
Vastuullisuuskoordinaattori

Case: Helsingin Mylly

”Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä suomalainen perheyritys tunnetaan laadukkaista viljatuotteistaan ja vastuullisuudestaan.” -Helsingin Mylly

Helsingin Mylly on lunastanut Green Carbonin kotimaisia ilmastoyksiköitä liiketoiminnastaan aiheutuneiden scope 1-2 päästöjen verran.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä

Mahtavaa, että vastuullisuustyö kiinnostaa sinua. Ota yhteyttä suoraan toimitusjohtajaamme Mattiin, tai myynnistä vastaavaan Saijaan; he ottavat asiasi haltuun, ja ohjaavat polkuasi eteenpäin. 

Voit vaihtoehtoisesti täyttää yhteydenottolomakkeen, ja antaa viestikentässä tarkentavaa esitietoa yhteydenpitoa varten. Otamme sinuun yhteyttä muutaman työpäivän kuluessa.

yhteystieto-Matti

Matti Toivonen

CEO

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit