ratkaisumme

Hiilijalanjälkilaskuri

Hiilijalanjälkilaskuri on yrityksellenne räätälöity selainpohjainen työkalu. Näin voit laskea päästöt jatkossa itse, tai tarjota päästötietoja suoraan asiakkaillesi

Carbon Calculator

Yhä useammat asiakkaamme haluavat olla reaaliaikaisesti selvillä päästöistään, tai tarjota yritys-, tuote- tai tilauskohtaiset päästötiedot sidosryhmilleen. Carbon Calculator on liiketoimintasi erityispiirteiden pohjalta asiantuntijatyönä räätälöity, yksilöllinen ja selainpohjainen työkalu, jolla päästöjen laskeminen ja raportointi onnistuvat jatkossa oman organisaation voimin.

Laskurista saat koostettuna päästöraportin, joka sisältää päästötiedot selkeinä infograafeina. Hiilijalanjälkilaskurin käytössä pääset alkuun 12 kk:n lisenssillä, joka pitää sisällään mm. päästölaskennan mallintamisen, käytön opastuksen ja päästökertoimien ylläpidon.

Laskurin avulla hallitset liiketoimintasi päästöjä itsenäisesti ja ajantasaisesti, sekä suunnittelet toimenpiteitä ilmastovaikutusten vähentämiseksi.

laske päästösi itse

Enemmän kuin päästölaskentaa

Hiilijalanjälkilaskurimme on liiketoimintaasi räätälöity työkalu, jonka avulla raportoit päästöt GHG-protokollan mukaisesti, ymmärrät liiketoimintasi ja/tai tuotteidesi tärkeimmät päästölähteet (scope 1-3) ja tunnistat mahdollisuudet päästöjen vähentämiseksi. Asiantuntijatiimimme avulla luot ilmastostrategiasi askelmerkit tulevaisuuden kestävään liiketoimintaan.

TÄYDELLINEN TYÖKALU ILMASTOTYÖHÖSI

Laadukas ja tavoitteellinen ilmastotyö vaatii vertaisensa työkalun. Carbon Calculator-laskurin avulla lasket tuotteidesi tai liiketoimintasi päästöt itsenäisesti.

Selainpohjaisen työkalun suurimpia etuja ovat helppous ja luotettavuus.

Laadukkaalla datalla teet aidosti vaikuttavia strategisia päätöksiä, joiden vaikutukset kantavat yli sukupolvien.

Case Stala: Hiilijalanjälkilaskuri tuotekehityksessä

Stalan liiketoimintaan räätälöidyn ja selainpohjaisen hiilijalanjälkilaskurin avulla yritys laskee itsenäisesti valmistamiensa altaiden ilmastovaikutukset eli hiilijalanjäljen.

Me Green Carbonilla ylläpidämme laskuria, jotta Stala voi keskittyä oman liiketoimintansa kehittämiseen mm. analysoimalla kehitystyönsä vaikutuksia päästöjen minimoimiseksi ja kestävän tuotannon varmistamiseksi.

Stala logo
hiilijalanjälkilaskuri screenshot

MIKSI?

”Jokaisen yrityksen toiminta on erilaista ja päästölähteet vaihtelevat myös toimialojen sisällä. Green Carbonin hiilijalanjälkilaskuri ei tarjoa geneeristä, keskiarvoihin perustuvaa ratkaisua, vaan jokainen laskuri on koostettu ottaen huomioon yrityksen toiminnan ja arvoketjun erityispiirteet. Näin laskuri tarjoaa tehokkaan yhdistelmän asiantuntijatyönä tehtyä laskentaa ja itsenäisesti käytettävää työkalua.”

Arttu Lahti, tuotepäällikkö, Green Carbon

MITEN LASKURI TOIMII

Carbon Calculator

Ajantasaiset päästötiedot silloin kun niitä tarvitset.

Lue lisää >>
Green Carbonin ilmastoasiantuntija analysoi liiketoimintasi, tekee olennaisuusanalyysin relevanteistä päästölähteistä ja määrittelee niille vaikuttavuutta kuvaavat päästökertoimet.
Laskuri rakennetaan asiantuntijatyönä vastaamaan juuri sinun yrityksesi liiketoimintaa ja päästölähteitä.
Tuotekohtainen laskuri voidaan koostaa sekä yksittäiselle tuotteelle tai tuoteryhmille. Voit helposti laskea siis päästöt myös suurelle määrälle tuotteita.
Voit itsenäisesti toteuttaa päästölaskentaa täyttämällä yrityksesi toimintaan liittyvät määrätiedot.
Jatkuva palvelu varmistaa ajankohtaiset päästökertoimet ja muutosten huomioimisen yrityksen arvoketjussa.
Voit tulostaa päästöraportin PDF -version, jota voit hyödyntää raportoinnissa sidosryhmille.
Laskennan tulokset ovat helposti luettavissa laskurin tulossivulla, jossa on eriteltynä yrityksen tai tuotteen hiilijalanjälki, sekä erittely minkälaisista osuuksista se koostuu.
Reaaliaikainen päästöjen seuranta:
Saat mahdollisuuden seurata päästöjäsi reaaliajassa, mikä auttaa ymmärtämään omaa hiilijalanjälkeä ja tekemään tarvittavia muutoksia sen pienentämiseksi.
Tuotteiden päästötietojen tarjoaminen:
Voit tarjota omille sidosryhmillesi tarkkoja tietoja tuotteidesi päästöistä, mikä lisää läpinäkyvyyttä ja auttaa vastaamaan ympäristötietoisten kuluttajien tarpeisiin.
Helppokäyttöisyys:
Työkalu on selainpohjainen ja käyttäjäystävällinen, joten voit käyttää sitä omassa organisaatiossasi ilman ulkopuolista apua.
Kattava päästöraportti:
Carbon Calculator tuottaa kattavan päästöraportin selkeinä infograafeina, mikä helpottaa päästötietojen ymmärtämistä ja kommunikointia sidosryhmille.
Kokonaisvaltainen lisenssi:
12 kuukauden lisenssi sisältää tarvittavan datan, käyttöopastuksen ja päästökertoimien ylläpidon, mikä varmistaa että saat kaiken tarvittavan päästöjen seurantaan ja hallintaan.
Päästöjen vähentäminen hallitusti:
Carbon Calculator auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan toimenpiteitä kohti mahdollisimman vähäpäästöistä tulevaisuutta, mikä tukee kestävän kehityksen tavoitteita ja voi parantaa mainettasi vastuullisena toimijana.
Previous slide
Next slide

Ota meihin yhteyttä

Mahtavaa, että vastuullisuustyö kiinnostaa sinua. Ota yhteyttä suoraan toimitusjohtajaamme Mattiin, tai tuotepäällikkö Arttuun; he ottavat asiasi haltuun, ja ohjaavat polkuasi eteenpäin. 

Voit vaihtoehtoisesti täyttää yhteydenottolomakkeen, ja antaa viestikentässä tarkentavaa esitietoa yhteydenpitoa varten. Otamme sinuun yhteyttä muutaman työpäivän kuluessa.

yhteystieto-Matti

Matti Toivonen

CEO

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit