Green Carbon

Tarina

Kun kaksi hyvää laitetaan yhteen, ei voi syntyä muuta kuin jotain parempaa: eräs tarina yrittämisestä.

Tämä tarina sai alkunsa ennalta määräämättömästä tapaamisesta kahden jo toisilleen tutun miehen välillä. Tänä päivänä Green Carbon on ehkä erilainen, kuin mitä alkuun oli ajateltu, mutta sitäkin asiantuntevampi.

Tarina aikajanalla

2017-2018

2019

2020

2021

2022-2023

Ahdistaa. Kauluspaita kuristaa ja henki ei kulje. Tuotan tonneittain päästöjä, joita suomalainen metsä puolestani sitoo. Ilmasto ei odota, joten jonkun täytyy toimia.

Green Carbonin tarina saa alkunsa huhtikuussa. Näitä jalanjälkiä kelpaa seurata. Enää ei ahdista, vaan rinnassa sykkii vihreä sydän.

Green Carbonin hiilinieluille ISO-standardi ensimmäisenä Pohjoismaissa.

Matti Toivonen Hiilensidonta ry:n puheenjohtajaksi.

MHY-yhteistyö saa alkunsa.

Green Carbonin tiimi kasvaa ja vahvistuu uusilla asiantuntijoilla. Meitä on jo yhteensä 20 ilmasto- ja luontotekijää.

Luontovaikutusten arvioinnin ja ekologisen kompensaation ensimmäiset pilotit toteutettu, ja palveluja laajennetaan.

Carbon Radar launching.

2017-2018

Ahdistaa. Kauluspaita kuristaa ja henki ei kulje. Tuotan tonneittain päästöjä, joita suomalainen metsä puolestani sitoo. Ilmasto ei odota, joten jonkun täytyy toimia.

2020

Green Carbonin hiilinieluille ISO-standardi ensimmäisenä Pohjoismaissa. Matti Toivonen valitaan Hiilensidonta ry:n puheenjohtajaksi.

2022-2023

Luontovaikutusten arvioinnin ja ekologisen kompensaation ensimmäiset pilotit ja palveluja laajennetaan. Carbon Radar launching.

2019

Green Carbon syntyy huhtikuussa. Näitä jalanjälkiä kelpaa seurata. Enää ei ahdista, vaan rinnassa sykkii vihreä sydän.

2021

MHY-yhteistyö saa alkunsa. Green Carbonin tiimi kasvaa ja vahvistuu uusilla asiantuntijoilla. Meitä on jo yhteensä 16 ilmasto- ja luontotekijää.

Syksy 2017. Tuuli tuntui poskipäissä. Kaksi miestä, jotka olivat tunteneet toisensa jo pitkään, päätyivät sattumalta lounastamaan keskellä maailman ja oman elämän maininkeja. Toinen oli jäänyt pyörittelemään päässään lentokoneesta löytämäänsä esitettä, jossa kerrottiin lennon päästöjen hyvittämisestä.

Toinen oli puolestaan vannoutunut metsämies, joka oli omien verkostojensa kautta kiinnostunut hiiltä sitovista toimenpiteistä, ja koki tämän parhaaksi mahdolliseksi vaikuttamiskeinoksi ilmastokriisiä vastaan osaamisalueellaan.

Ajatuksesta yhteistyöksi

Tapahtuikin jotain ennalta-arvaamatonta: virisi keskustelu, jossa he huomasivat puhuvansa samasta asiasta – vain eri näkökulmista. Mutta sen sijaan, että he olisivat rynnineet ideansa kanssa eteenpäin, alkoi pitkäjänteinen selvitystyö; olisiko tämä mielessä kasvava itunen yrityksen arvoinen.

Tämä arvopohja on edelleen se, mihin Green Carbon tukeutuu: kun perustukset ovat kunnossa, vain taivas on rajana. Meidän tiimiämme yhdistää halu toimia paremmin kuin se esimerkki, jonka olemme saaneet.

0 +
Tapaamista
0 +
Kuppia kahvia
0 +
Puhelua

Green Carbonin tarina

Miten meistä tuli me?

Ilmastoherätys vol.1

Suomen ilmatila, Finnairin lento Wienistä Helsinkiin, kevät 2017: ”Ahdistaa. Kauluspaita kuristaa kurkkua ja henki ei kulje. Matkustan jatkuvasti lentokoneella, vaikka se sotii kaikkea olemistani vastaan. Tuotan tonneittain päästöjä, joita alla aukeava suomalainen metsä puolestani sitoo. Minä tuhoan, metsä korjaa. Enkö parempaan pysty?”

Ilmastoherätys vol.2

Suomen maankamara, toimisto, Jyväskylä, syksy 2017:”Ahdistaa. Kauluspaita kuristaa kurkkua ja henki ei kulje. Minusta ei ole enää toimistotyöhön. Mielessäni rakennan erilaisia yritysajatuksia metsäsijoittamisen, metsänomistajuuden, metsänhoidon ja metsäasiantuntijuuden ympärille. Silti istun toimistossa. Kuka vapauttaisi minut luontoon?”

Jos ei tee mitään, mitään ei tapahdu

”Henkilökohtaiset ja globaalit kriisit ajoivat kaksi miestä yhteen. Syntyi ajatus yhteisestä yrityksestä, jossa Suomen metsiä hyödynnetään entistä tehokkaammin hiilen sidonnassa. Asiasta on puhuttu maassamme vuosia, mutta kehitys on polkenut paikallaan. Ilmasto ei odota, joten jonkun täytyy toimia.”

Ei siksi, että se olisi helppoa, vaan siksi, että se on vaikeaa

”Kuukausien selvittely-, tutkimus- ja valmistelutöiden seurauksena vastausten sijaan löytyy kysymyksiä, epäilyksiä, esteitä, haasteita ja vastustusta. Jonkun täytyy tehdä vaikeatkin työt, siksi syntyy Green Carbon, suomalaisten metsien kasvuun perustuvien hiilinieluhankkeiden kehittämisen edelläkävijä.”

Harkittuja askeleita

”Vastustus ja epäilys murretaan tutkimustiedolla ja yhteistyöllä metsäntutkimussektorin kanssa. Kun luodaan toimintaa, jota on aiemmin Suomessa tehty vähäisesti, ei sääntöjä ja ohjeita ole valmiina. Oikeita vastauksia ei löydy, joten keskeisin taito on kyky sietää epävarmuutta ja keskeneräisyyttä. Oikoteitä on jatkuvasti tarjolla, mutta jokainen askel harkitaan huolella. Näitä jalanjälkiä kelpaa seurata.”

Ilmastovastuu vol.1

Tervossa, syvällä Savossa:”Hihna hiertää olkaa, metsäkenkä hiostaa. Meinaan tukehtua mäkäräisparveen. Vielä 10 000 kuusentainta odottaa pääsyä metsämaan syliin. Ei ahdista. Rinnassa sykkii vihreä sydän.”

Ilmastovastuu vol.2

Kokoushuoneessa, syvällä Helsingin sykkeessä:”Jännittää. Ovet avautuivat neuvottelupöytiin, joista aiemmin unelmoin. Meillä kaikilla on yhteinen tavoite. Tästä eteenpäin rakennan, en riko.”

Loskaa

”Tekemistä on jatkuvasti enemmän. Yrityksen strategiaa tarkistetaan säännöllisesti, jotta innokas mieli ei karkaa sivupoluille. Slush 2019 osoittaa, että suunta on oikea. Green Carbon kiinnostaa.”

Menneen tutkailua

”Töitä on tehty, valtavasti. Kilpailijoita nousee joka nurkalle, mutta meitä se ei huoleta. Green Carbonilla perustukset ovat kunnossa ja seuraavat askeleet ovat jo hyvinkin tarkassa tiedossa. Tulevaisuudessa me hallitsemme hiilijalanjälkiä.”

Vähemmän on paremmin

”Hiilijalanjäljen hallinnassa ensimmäinen askel on hiilijalanjäljen laskeminen. Ei voi korjata, ellei tiedä, mikä on vialla. Tarvitaan luotettava ja varma laskin."

Uskollinen metsä

"Suomalainen metsä voi ja kasvaa hyvin. Tehokkaammalla maan- ja metsänhoidolla kasvua on mahdollista lisätä ja luoda lisäisyyttä siis kasvattaa hiilinielujen kokoa. Tarvitaan kiinnostuneita maanomistajia, jotka haluavat saada metsänsä parempaan kasvuun ja samalla kantaa kortensa ilmastotalkoisiin."
Previous slide
Next slide

Miksi meitä tarvitaan?

Vuosi 2015. YK:n jäsenmaat sopivat kestävän kehityksen tavoitteista (Sustainable Development Goals / SDG), joiden pyrkimyksenä on mm. etsiä tapoja turvata ympäristömme hyvinvointi. Päävastuu tavoitteiden toteuttamisessa on valtioilla, mutta myös yksityissektorin osallistumista tarvitaan.

Liikakulutus on yksi ympäristömme hyvinvointia uhkaava tekijä. Maapallomme on luisumassa polulle, joka aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia elinolosuhteisiimme. Suomen osuus maapallon päästöistä on häviävän pieni, mutta korkea elintasomme ja vahva teknologinen osaamisemme antavat meille hyvät edellytykset toimia esimerkkinä tätä muutosta vastaan taistellessa.

Ei enää sitten kun – vaan nyt kun

Me Green Carbonilla olemme käyneet toimeen. Teemme päivittäin parhaamme, jotta edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja luomme muillekin mahdollisuuksia toimia näin. Lupaamme vastuullista kuluttamista ja ilmastotekoja! Tarina jatkukoon.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä

Mahtavaa, että vastuullisuustyö kiinnostaa sinua. Ota yhteyttä suoraan toimitusjohtajaamme Mattiin, tai myynnistä vastaavaan Saijaan; he ottavat asiasi haltuun, ja ohjaavat polkuasi eteenpäin. 

Voit vaihtoehtoisesti täyttää yhteydenottolomakkeen, ja antaa viestikentässä tarkentavaa esitietoa yhteydenpitoa varten. Otamme sinuun yhteyttä muutaman työpäivän kuluessa.

yhteystieto-Matti

Matti Toivonen

CEO

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit