fbpx

Green Carbon

Tarinamme

Me olemme Green Carbon

Vuonna 2015 YK:n jäsenmaat sopivat kestävän kehityksen tavoitteista (Sustainable Development Goals), joiden pyrkimyksenä on mm. etsiä kestäviä tapoja turvata ympäristömme hyvinvointi. Päävastuu tavoitteiden totuttamisessa on valtioilla, mutta myös yksityissektorin osallistumista tarvitaan.

Liikakulutus on yksi ympäristömme hyvinvointia uhkaava tekijä. Maapallomme on luisumassa polulle, joka aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia elinolosuhteisiimme. Suomen osuus koko maapallon päästöistä on häviävän pieni, mutta korkea elintasomme ja vahva teknologinen osaamisemme antavat meille hyvät mahdollisuudet hillitä ilmaston lämpenemistä.

Me Green Carbonilla olemme käyneet toimeen. Teemme päivittäin parhaamme, jotta edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja luomme muillekin mahdollisuuden toimia näin. Lupaamme vastuullista kuluttamista ja ilmastotekoja!

0 +

Tapaamista

0 +

Kuppia kahvia

0 +

Puhelua

Ilmastoherätys vol.1
Suomen ilmatila, Finnairin lento Wienistä Helsinkiin, kevät 2017: ”Ahdistaa. Kauluspaita kuristaa kurkkua ja henki ei kulje. Matkustan jatkuvasti lentokoneella, vaikka se sotii kaikkea olemistani vastaan. Tuotan tonneittain päästöjä, joita alla aukeava suomalainen metsä puolestani sitoo. Minä tuhoan, metsä korjaa. Enkö parempaan pysty?”
Ilmastoherätys vol.2
Suomen maankamara, toimisto, Jyväskylä, syksy 2017: ”Ahdistaa. Kauluspaita kuristaa kurkkua ja henki ei kulje. Minusta ei ole enää toimistotyöhön. Mielessäni rakennan erilaisia yritysajatuksia metsäsijoittamisen, metsänomistajuuden, metsänhoidon ja metsäasiantuntijuuden ympärille. Silti istun toimistossa. Kuka vapauttaisi minut luontoon?”
Jos ei tee mitään, mitään ei tapahdu
”Henkilökohtaiset ja globaalit kriisit ajoivat kaksi miestä yhteen. Syntyi ajatus yhteisestä yrityksestä, jossa Suomen metsiä hyödynnetään entistä tehokkaammin hiilen sidonnassa. Asiasta on puhuttu maassamme vuosia, mutta kehitys on polkenut paikallaan. Ilmasto ei odota, joten jonkun täytyy toimia.”
Ei siksi, että se olisi helppoa, vaan siksi, että se on vaikeaa
”Kuukausien selvittely-, tutkimus- ja valmistelutöiden seurauksena vastausten sijaan löytyy kysymyksiä, epäilyksiä, esteitä, haasteita ja vastustusta. Jonkun täytyy tehdä vaikeatkin työt, siksi syntyy Green Carbon, suomalaisten metsien kasvuun perustuvien hiilinieluhankkeiden kehittämisen edelläkävijä.”
Harkittuja askeleita
”Vastustus ja epäilys murretaan tutkimustiedolla ja yhteistyöllä metsäntutkimussektorin kanssa. Kun luodaan toimintaa, jota on aiemmin Suomessa tehty vähäisesti, ei sääntöjä ja ohjeita ole valmiina. Oikeita vastauksia ei löydy, joten keskeisin taito on kyky sietää epävarmuutta ja keskeneräisyyttä. Oikoteitä on jatkuvasti tarjolla, mutta jokainen askel harkitaan huolella. Näitä jalanjälkiä kelpaa seurata.”
Ilmastovastuu vol.1
Tervossa, syvällä Savossa: ”Hihna hiertää olkaa, metsäkenkä hiostaa. Meinaan tukehtua mäkäräisparveen. Vielä 10 000 kuusentainta odottaa pääsyä metsämaan syliin. Ei ahdista. Rinnassa sykkii vihreä sydän.”
Ilmastovastuu vol.2
Kokoushuoneessa, syvällä Helsingin sykkeessä: ”Jännittää. Ovet avautuivat neuvottelupöytiin, joista aiemmin unelmoin. Meillä kaikilla on yhteinen tavoite. Tästä eteenpäin rakennan, en riko.”
Loskaa
”Tekemistä on jatkuvasti enemmän. Yrityksen strategiaa tarkistetaan säännöllisesti, jotta innokas mieli ei karkaa sivupoluille. Slush 2019 osoittaa, että suunta on oikea. Green Carbon kiinnostaa.”
Menneen tutkailua
”Töitä on tehty, valtavasti. Kilpailijoita nousee joka nurkalle, mutta meitä se ei huoleta. Green Carbonilla perustukset ovat kunnossa ja seuraavat askeleet ovat jo hyvinkin tarkassa tiedossa. Tulevaisuudessa me hallitsemme hiilijalanjälkiä.”
Vähemmän on paremmin
”Hiilijalanjäljen hallinnassa ensimmäinen askel on hiilijalanjäljen laskeminen. Ei voi korjata, ellei tiedä, mikä on vialla. Tarvitaan luotettava ja varma laskin."
Uskollinen metsä
"Suomalainen metsä voi ja kasvaa hyvin. Tehokkaammalla maan- ja metsänhoidolla kasvua on mahdollista lisätä ja luoda lisäisyyttä siis kasvattaa hiilinielujen kokoa. Tarvitaan kiinnostuneita maanomistajia, jotka haluavat saada metsänsä parempaan kasvuun ja samalla kantaa kortensa ilmastotalkoisiin."
Previous
Next

Näin toimimme

Tarjoamme yrityksille ja organisaatioille työkaluja hiilijalanjäljen hallintaan. Selvitämme hiilidioksidipäästöjen määrän ja etsimme asiakkaalle tehokkaimmat tavat vähentää päästöjä ja kompensoida päästöt, joita ei voida välttää.

Laskemme hiilijalanjäljen suuruuden
Raportoimme myös mahdollisuudet päästövähennyksiin
Tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja kompensaatioon
Luomme metsän- ja maanomistajien kanssa hiilinieluja

Heräsikö kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä

Onko yrityksesi kiinnostunut hiilijalanjäljen hallinnasta tai päästöjen kompensoinnista? Ota yhteyttä joko suoraan meihin tai oheisella lomakkeella, niin aloitetaan yhdessä.

Myynti ja asiakkuudet
040 683 4720
saija.ahonen@greencarbon.fi

Toimitusjohtaja
0400 633 033
matti@greencarbon.fi

Liity Green Carbonin hiilipostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla hiilensidonnasta ja siihen liittyvistä hyödyllisistä, alati kehittyvistä ratkaisuista.

Esimerkki- Sertifikaatti