Kouvolan Lakritsi: Lähellä tuotettu, lähellä kompensoitu

Lakutehtailija arvostaa läpinäkyvyyttä hiilensidonnassa

Kouvolan Lakritsi on kaikille tuttu, perinteinen makeinen, jolla on kuitenkin katse nykyhetkessä ja kaukana tulevaisuudessa. Yritys on pyrkinyt aktiivisesti pienentämään hiilijalanjälkeään mm. vähentämällä hävikkiä, kehittämällä kierrätystä ja panostamalla toimitilojensa ekologisuuteen. Itselleen on aika ajoin hyvä suoda herkutteluhetkiä, ja nyt Kouvolan Lakritsin ansiosta näistä hetkistä kiittää myös ilmasto.

Uusimpana ilmastotoimenaan Kouvolan Lakritsi selvitti ja kompensoi kaikki vuosien 2020 ja 2021 päästönsä Green Carbonin avulla. Samalla se näyttää muille mallia.

Kouvolan Lakritsi mukana lähikompensaatiossa

Yrityksen kompensaatiometsiä löytyy verrattain läheltä sen toimipaikkaa: mm. Pertunmaalta ja Hollolasta. Nämä kohteet valittiin toiveiden mukaan mahdollisimman läheltä yhtiön omaa toimipaikkaa, jolloin puhutaan näin tuttavallisemmin lähikompensaatiosta. Läpinäkyvyys on päästöjen kompensaatiossa avainasemassa, ja myös Kouvolan Lakritsin lakutehtailija Timo Nisulalle oli erityisen tärkeää, että hiilensidonnassa käytetyt metsäalueet voitiin osoittaa konkreettisesti.

Lakutehtaalaiset pääsevätkin vierailemaan näissä metsissä Green Carbonin edustajan ja maanomistajan kanssa myöhemmin tänä vuonna.

Laadukas hiilensidonta ei ole koskaan ollut näin paikallista. Metsänomistaja, nyt on mahdollisuutesi osallistua!

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit