Emmy Ahonen – intohimoinen kiipeilijä ilmastotyössä

Elintarvikealan maisteri ja farmaseutin tutkinnon suorittanut ilmastoasiantuntija Emmy Ahonen on seikkailijaluonne, joka liikkuu luonnossa aina kun mahdollista. Jo nuoresta alkanut luonnossa harrastaminen sai pankkialallakin työskennelleen Emmyn pohtimaan työnsä merkityksellisyyttä ja sitä, miten voisi hyödyntää osaamistaan ilmaston hyväksi.

”Vuoden 2021 lopussa halusin löytää työpaikan, jossa koen pääseväni vaikuttamaan aidosti asioihin, koska luonto on isossa roolissa omassa elämässäni ja halusin päästä osaksi yritystä, missä pystyn tekemään parhaani ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä yritysten auttamiseksi kohti kestävämpää toimintaa.” Emmy kertoo.

Ilmastotyötä yhdessä asiakasyritysten kanssa

Green Carboniin Emmy törmäsi sattumalta ja puhelu toimitusjohtajalle varmisti tunteen, että tämä olisi se paikka missä hän haluaisi tulevaisuudessa tehdä töitä. Alanvaihto vaatii rohkeutta ja se kannatti, pian hakemuksensa jälkeen Emmy pääsikin jo hyppäämään osaksi ilmastotiimiä.  Ilmastoasiantuntija hallitsee hiilijalanjälkeä; päästölaskennan lisäksi pohditaan asiakkaan kanssa yhdessä keinoja päästöjen hillitsemiseksi.

Ilmastoasiantuntija on tärkeä linkki datan ja asiakkaan välissä

”Työssäni nautin eniten siitä, että saan työskennellä tiiviisti hyvinkin erilaisten asiakkaiden kanssa eri toimialoilta. Parhaan motivaation työhöni saan, kun huomaan, että olemme asiakasyrityksen kanssa yhdessä tekemässä päästölaskentaa ja molemmat haluavat yhteistyössä tavoitella mahdollisimman laadukasta ja vaikuttavaa lopputulosta.” Emmy kuvailee työnsä parhaita puolia.

Ala myös etenee vauhdilla ja sehän sopii seikkailunnälkäiselle ilmastoasiantuntijalle.

”Yksi hienoin puoli työssä Green Carbonilla on se, että joka päivä oppii jotain uutta, joko työkavereilta tai itse työstä.” Emmy summaa.

Green Carbonin joustava työnteon malli on mahdollistanut kallioilla kiipeilyn ja aalloilla surffailun myös Suomen rajojen ulkopuolella. Koskaan ei voikaan olla ihan varma mistä päin maailmaa Emmy Teamsin ääreen hyppää.

Täältä löydät lisää asiantuntijoidemme esittelyjä.

Jos olet itsekin kokenut ilmastoherätyksen, ja haluaisit liittyä osaksi Green Carbonin tarinaa, tsekkaa avoimet työpaikat.

Emmy Ahonen

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit