Green Carbonille lisävoimaa kasvuun ja kansainvälistymiseen

Pekka Koponen ja Tero Ojanperä on kutsuttu Green Carbon Finland Oy:n neuvonantajiksi.

Pekka Koponen, DI, MBA, on Spinversen perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja, ja Tero Ojanperä, DI TkT, on Silo.AI:n hallituksen puheenjohtaja sekä yksi perustajista. Yhteistyöllä kasvuhakuinen Green Carbon saa lisävoimaa kansainvälistymiseen.

Pekka Koponen johtaa Pohjoismaiden suurimpana EU-rahoitusasiantuntijana tunnettua innovaatiokonsulttiyritys Spinverseä. Ennen Spinversen perustamista Koponen toimi 14 vuotta Nokialla vastaten mm. softastrategiasta. Pekka Koposella on vankka kokemus innovaatiotoiminnasta sekä kasvuyritysten strategisesta kehittämisestä myös kansainvälisesti.

”Olemme tehneet Spinversessä useita ilmaston-muutoksen torjumisen teknologioihin liittyviä projekteja ja minulla on laajat verkostot sekä Suomessa että kansainvälisesti. Pyrin kokemuksellani ja osaamisellani vahvistamaan Green Carbonin johtamista sekä selkeyttämään strategiatyötä”, Koponen kertoo.

Tero Ojanperä on pohjoismaiden suurimman yksityisen tekoälylaboratorio Silo.AI:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä Vision+ startup-rahaston puheenjohtaja. Ojanperä on aiemmin toiminut mm. Nokian teknologia- ja strategiajohtajana ja oli Nokian johtokunnan jäsen.

Tero Ojanperä on kasvuyritysten asiantuntija, jonka erikoisosaamista on teknologian, liiketoiminnan ja luovuuden yhdistäminen yksilöllisesti. ”Green Carbonissa kiehtoo kansainvälinen potentiaali ja tavoite tuoda ilmastotieto osaksi jokapäiväisiä kulutusvalintoja. On kiintoisaa tuoda omaa näkemystäni ja skaalautuvan teknologian osaamistani  osaksi Green Carbonin kehitystä”, Ojanperä kuvaa.

Koponen ja Ojanperä tuovat mukanaan vahvan kokemuksen kansainvälisestä liiketoiminnasta. ”Pekan historia ja asiantuntijuus start up -yritysten kasvattamisesta ja johtamisesta sekä Teron tuotekehitys- ja softa-osaaminen lisäävät Green Carbonin kilpailukykyä ja vahvistavat kasvu- ja kansainvälistymistavoitteita”, toteaa Green Carbon Finland Oy:n toimitusjohtaja Matti Toivonen. 

Lisätiedot

Matti Toivonen, toimitusjohtaja Green Carbon Finland Oy, 0400 633 033, matti.toivonen@greencarbon.fi

Green Carbon Finland Oy kehittää Carbon Radar -tekniikkaan perustuvia työkaluja, joiden avulla yritys voi hallita oman toimintansa, tuotteensa tai palvelunsa hiilijalanjälkeä. Lisäksi yritys luo yhdessä suomalaisten maan- ja metsänomistajien kanssa kotimaiseen metsänhoitoon ja maankäyttöön perustuvia hiilinieluhankkeita sekä myy kompensaatiokohteita  vapaaehtoisesta päästöhyvityksestä kiinnostuneille yrityksille ja organisaatioille. 

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit