Green Carbonille myönnettiin Avainlippu-tunnus

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt jyväskyläläiselle Green Carbon Finland Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Green Carbon kehittää ja myy kotimaisia metsän kasvua lisääviä hiilensidontahankkeita torjumaan ilmaston lämpenemistä.

Green Carbon kehittää laadukkaaseen metsänhoitoon ja ilmastoystävälliseen maankäyttöön perustuvia päästökompensaatiomenetelmiä. Metsien lisäisyyteen perustuvat hiilensidontahankkeet ovat lähikompensaatiota, sillä projektit suunnitellaan Jyväskylässä ja toteutetaan suomalaisissa metsissä. Keskisuomalaiset omistajat Matti Toivonen ja Kimmo Koistinen vastaavat yrityksen operatiivisesta johtamisesta, joten toiminta täyttää Avainlippu -tunnuksen kriteerit kirkkaasti.

– Kotimaisuus on meille arvovalinta, joka viestii luotettavuudesta ja laadusta. Suomalaisella metsäosaamisella on pitkät ja kunniakkaat perinteet, ja haluamme hyödyntää ja jalostaa osaamista ilmaston lämpenemisen torjunnassa. Olemme ensimmäinen Avainlippu-tunnuksen saanut kompensaatiotoimija ja haluamme olla esimerkkinä muille alalla toimiville, kertoo toimitusjohtaja Matti Toivonen.

Green Carbonin pisimmälle kehitetty kompensaatiohanke koskee yhteistyössä metsänomistajien kanssa toteutettavia metsäalueen lannoituksia ja tällä keinoin synnytettyjen lisäisten hiilinielujen myymistä vapaaehtoiseen kompensaatiokauppaan. Green Carbon etsii kuitenkin jatkuvasti uusia keinoja kompensaation toteuttamiseen kotimaisissa kohteissa.

Lisätietoja

Matti Toivonen, toimitusjohtaja, Green Carbon Finland Oy, 0400 633 033, matti@greencarbon.fi
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi


Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 4200 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit