Yhteiskuntatieteilijä Arttu Lahti mukaan tiimiin.

Arttu Lahti – ympäristötietoinen yhteiskuntatieteilijä ja vastuullinen vuorovaikuttaja

Lumilautailua koko pienen ikänsä harrastanut Arttu Lahti havaitsi harrastuksensa kautta ilmastonmuutoksen vaikutuksen planeettaan ja halusi kantaa kortensa kekoon. Green Carbonin myyntipäälliköksi hän päätyi osaamisen selkäreppu pullollaan annettavaa.

Kestävyystieteiden saralla valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta valmistuva Arttu ymmärsi jo opintojensa alkuvaiheessa, mihin haluaa opintiellään suunnata. Sivuaineeksi valikoitunut ympäristötalous kolahtikin odotettua kovemmin, ja ymmärrys markkinamekanismien hyödyntämisestä ilmaston ja ympäristön hyväksi alkoi valjeta nuoren miehen mielessä. Hän yhdisteli taitavasti myynnillistä näkökulmaa ja taloustieteitä ympäristötieteeseen ja globaalien kestävyysongelmien ratkaisemiseen.Aallon Sustainability Hubissa tehty työ hioi Artun kykyä viestiä vastuullisuus- ja kestävyyasioista selkeästi, ytimekkäästi ja informatiivisesti. Hän uppoutui asiakaskokemuksen- ja ymmärryksen tutkimuksen pariin, mistä antina kertyi näkemystä yritysmaailmasta ja b2b-puolesta – siitä, miten asiakkaalle luodaan lisäarvoa. Kokemus, koulutus, veitsenterävä äly ja itsevarmuus varmistivat paikan Green Carbonin myyntipäällikkönä kesällä 2021.

Green Carbon oli Artulle jo ennestään tuttu, sillä hän oli seurannut yritystä jo pienen tovin. Kotimaisesta kompensaatiotoimijoiden kentästä Green Carbon erottautui edukseen vakuuttavuudellaan, ja kun kemiat kohtasivat Matin ja Kimmon kanssa juuri oikealla tavalla, sai Hiilitiimi jälleen ensiluokkaista vahvistusta. Artun iloksi yrityksestä muotoutunut ensivaikutelma on pitänyt kutinsa myös käytännössä: tässä ollaan edelläkävijöiden joukossa.

Työntekijänä Arttu on innostuva ja innostava, ja tuntee erityistä paloa kehittämistyöhön. Positiivisen kautta kriittisesti asioihin suhtautuva myyntipäällikkö haluaa viedä asioita eteenpäin pelkän jossittelun sijaan: valmista saa vain tekemällä. Ilmastotoimien kanssa ei ole varaa odottaa, että kaikki olisi täydellisen valmista. Hän näkee erityisesti yrityksillä mahdollisuuden sysätä valtioita oikeaan suuntaan.

On toimittava niin, ettei vuosikymmenten jälkeen tarvitse ihmetellä, miksei toimittu aiemmin.

Jokaisella ilmastotoimella on myös välillinen vaikutus: se inspiroi muita tekemään samoin, sanoo Arttu.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit