Juha Sankola – digitaalisten ja metsäisten ympäristöjen tuntija

Yli neljä vuosikymmentä metsän parissa puuhannut Juha Sankola oppi metsien ohella samoamaan bittien ihmeellistä maailmaa ammatikseen. Vaikka tie vei Heinolasta Keski-Suomen kautta pääkaupunkiseudulle, ei mies ole vieraantunut metsästä – tai metsä miehestä. Green Carbonille Juha päätyi omien sanojensa mukaan liukumaperiaatteella. Kun yrityksessä tarvittiin osaajia ja tekeviä käsiä, toimitusjohtaja Matti tiesi, ketä pyytää.

Vaatimattomana miehenä Juha ei lähde arvailemaan, mikä ominaisuus loppupeleissä oli se, mikä sai Matin kelaamaan hänet haaviinsa. Edellisessä elämässään it-maailman sujuvana luovijana Juha on ehtinyt tehdä pitkän uran, joka on kulkenut monien pienten ja suurten instituutioiden kautta. Käyntikorttinaan työmaailmaan nuorella Juhalla oli opiskeluaikana  laadittu energiapuun hankinnan ja logistiikan sovellus, joka oli vuosikymmenen ajan käytössä monessa kunnallisessa energiayhtiössä. Matkan varrella osaamisen selkäreppuun on ehtinyt karttua kokemusta, joka on tuonut korvaamattoman lisän Green Carbonin asiantuntijatiimiin.

Vapaa-ajallaan kalastusta ja mökkeilyä harrastava Juha on nähnyt ilmastonmuutoksen vaikutuksen käytännössä. Jo pikkupojasta asti pilkillä käyneenä hän on pannut merkille, miten nykyään pääsiäisenä ei joka vuosi enää pääsekään jäille. Nämä elämän realiteetit johdattivat Juhankin ilmastotyöhön. Hän on keskitien kulkija, joka uskoo siihen, että kaikilla teoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Juha jättää ääripäät huutelemaan toisilleen ja keskittyy sen sijaan tekemään oman osuutensa ja auttamaan muita metsänomistajia tekemään samoin.

Heinolassa sijaitsevalla metsätilallaan viihtyvä Juha tuntee metsänomistajien arjen paremmin kuin hyvin. Hän on Green Carbonin peruskallio: järkähtämätön ja vakaa. Kun muiden päät toisinaan leijuvat pilvissä, on hyvä, että ainakin yhden saappaat pysyvät tiukasti metsämaassa.

Varsinaista mottoa tai elämänohjeita Juhalla ei ole. Hän vannoo rehellisyyden ja avoimuuden nimeen. Oman elämänsä filosofian maanläheinen it-mies tiivistäisi seuraavasti:

“No niin, niin no…”, mikä on tietenkin toisinpäin: “On niin, niin on.”

Kuule Juhaa äänessä webinaarissa

Asiantuntijamme  Juha Sankola ja Kimmo Koistinen kertovat webinaarissamme, mistä metsien hiilinieluissa on kyse. Kuuntelemaan pääset tästä. 

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit