Matti Toivonen – Esi(merkki)mies ja KAE

Katseltuaan lentokoneen ikkunasta alapuolellaan tummanvihreinä levittäytyviä suomalaisia kuusikoita, Matti Toivonen pohti metsien mahdollisuuksia päästöjen hallinnassa ja huomasi pian laskeutuneensa Green Carbonin toimitusjohtajan tuolille yrityksen toisena osakkaana.

Matti ei varsinaiseti syntynyt hiilimiehenä, mutta tuli tehneeksi itsestään sellaisen pudotessaan hiilinieluihin ja upotessaan ilmastokysymyksiin. Ennen ilmastoherätystä sujuvasti ATK:ta puhuva it-alan ammattilainen ehti olla yrittäjänä teknologian kehityksen aallonharjalla todistamassa internetin tuomaa mullistusta. 

Kun tietotekniikka ja ohjelmistot kävivät arkipäiväisiksi, alkoi Matin sisällä kyteä ajatus ilmastotyöstä.

toimitusjohtaja

Hiilinielujen ja ohjelmisto-osaamisen yhdistäminen on yksi esimerkki Matin nerokkaista oivalluksista. On vahva epäilys siitä, että Matin sisään on koodattu tutka, joka havaitsee ympäristöstä mahdollisuudet, joita muut eivät vielä näe. Toisinaan tuntuu, että Matin pää on kuin kristallipallo: jos vain osaisi niin sieltä näkisi tulevaisuuteen.

Matti vannoo esimerkin voimaan ja haluaa esimiehenä iskeä kädet saveen (tai paremminkin istutusputken turpeeseen), jakaa vastuuta sekä kasata loistavaa työtiimiä. Sama esimerkillä johtaminen pätee myös kansainväliseen ilmastotyöhön: ei kannata katsoa, mitä muut tekevät tai jättävät tekemättä, vaan on oltava itse edelläkävijä.

Matti on mukana Suomen lainsäädäntöhankkeissa, joissa kehitetään hiilinieluihin liittyviä lakeja, sekä perustamassa kompensaatioalan verkostoa Suomessa. Green Carbonin hän vie Suomesta maailmalle kohti kansainvälisiä vesiä. 

Green Carbonilla Matti tunnetaan lyhenteellä KAE, kaikkien alojen erikoismies. Nimi on enne.

Varsinaista mottoa ei Matilla ole, mutta hiilimiehen toimenkuvaan pätee hyvin seuraava kuuluisa lausahdus:

“We choose to go to the Moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard.” –John F. Kennedy

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit