Mellano – kotimainen kalustevalmistaja ilmastotyössä

Mellano Oy on kotimainen yksityisomisteinen kiintokalusteiden valmistaja ja Suomen suurin MDF ovien sopimusvalmistaja. Mellanon Lapinlahden tehtaalla valmistetaan jopa yli 1500 MDF-ovea ja 35 keittiökokonaisuutta joka päivä. 

Toteutimme Mellanon liiketoiminnan päästölaskennan. Laskenta oli yrityksen ensimmäinen ja muodosti päästölaskennan baseline –tason. Päästölaskenta toteutettiin GHG–protokollan mukaisesti ja laskennassa otettiin huomioon liiketoiminnan kaikki päästölähteet (scope 1, 2 ja 3).

Vastuullisuus arvojen keskiössä

Mellano Oy:n toiminta perustuu vahvaan arvopohjaan, ja yksi keskeisistä arvoista on vastuullisuus.  

”Ympäristövastuullisuus on meille tärkeä asia, ja halusimme konkreettista tietoa kotimaisen kalusteen hiilijalanjäljestä. Tämän tarpeen ajankohtaisuus korostui entisestään nykyisen maailman tilanteen myötä, jossa kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut ja vastuullisuus häviää hinnalle ostokriteerinä harmittavan usein. Lähellä valmistetun tuotteen hiilijalanjälki on usein tuontituotteita pienempi, koska niitä ei tuoda kaukaa.” kertoo Mellano Oy:n toimitusjohtaja ja osakas Janne Lehtonen.

Mellano: Selkeys ratkaisi kumppanivalinnan

Green Carbonin vahvuudeksi kumppania valitessaan Janne nimeää selkeän esityksen ja ymmärrettävyyden:  

”Yhteistyömme Green Carbonin kanssa sai alkunsa selkeästä esityksestä, joka koski hankkeen läpiviennin yksityiskohtia. Vaikka saimme myös muita tarjouksia, Green Carbonin tarjous erottui selkeydellään ja ymmärrettävyydellään, mikä ratkaisi valintamme.”

”Yhteistyömme sujui suhteellisen mutkattomasti. Alussa meillä oli haasteita omien raporttiemme sovittamisessa laskentamallin vaatimusten mukaisiksi. Muuten neuvottelut, palaverit ja yhteydenpito sujuivat hyvin.” Janne jatkaa yhteistyön sujuvuudesta.

”Yhteistyömme aikana huomasimme, että kaikilla pääyhteistyökumppaneilla oli laskelmat valmiina, mikä auttoi meitä ymmärtämään paremmin päästöjen laskentaa ja hiilijalanjäljen hallintaa. Tämä tieto auttaa meitä tekemään tulevaisuuden päätöksiä entistä paremman ympäristövastuullisuuden saavuttamiseksi.”

Ympäristövastuullisuudesta lisäarvoa sidosryhmille

Ympäristövastuullisuus tuo Mellanon tuotannolle monenlaista lisäarvoa. Kuluttajat ovat yhä tietoisempia vastuullisuudesta ja tekevät ostopäätöksiään sen perusteella.  

”Vaikka hinta on edelleen tärkeä tekijä, uskomme vahvasti, että kotimaiselle vastuullisesti valmistetulle tuotteelle on kysyntää. Lisäksi ympäristövastuullisuus heijastaa arvojamme ja sitoutumistamme vastuulliseen toimintaan.” Janne jatkaa.

Yritys haluaakin haastaa muita organisaatioita tukemaan luonnon monimuotoisuuden vaalimista ja tekemään vastuullisia valintoja. Tulevaisuudessa Mellanon suunnitelmissa on laatia tiekartta, jonka avulla voidaan tavoitella hiilineutraalia toimintaa viimeistään vuoteen 2035 mennessä.   

”Yhteistyömme Green Carbonin kanssa on ollut tärkeä osa tätä prosessia, ja uskomme, että jatkamme yhteistyötä heidän kanssaan saavuttaaksemme nämä tavoitteet.”

Mellanon vastuullisuustyö on saanut jatkoa ilmastotiekartan eli päästövähennyssuunnitelman työstämisellä, jossa määritellään vastuullisuuden askeleet tulevaisuuteen. Niistä kuulemme mahdollisesti myöhemmin lisää.

Tutustu hiilijalanjäljen hallinnan palveluihimme.

Autamme vastuullisuustyösi kaikissa vaiheissa. Varaa maksuton 30 min. konsultaatio asiantuntijamme kanssa. Kartoitetaan yrityksenne tilanne yhdessä, ilman sitoumusta.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit