Pamark Group: kohti kestävämpää tulevaisuutta

Pamark Group Greenline -projektilla kohti kestävämpää tulevaisuutta

Pamark Group on Suomessa lähes 100 henkilöä työllistävä terveydenhuolto-, HoReCa- ja puhtausalan tuotteita tarjoava yritys, joka syntyi maaliskuussa 2021 kahden perheyrityksen, MedKit Finland Oy:n ja Pamark Oy:n yhdistettyä osaamisensa.

Vastuullisuus on Pamarkille tärkeä arvo ja ennen kaikkea arjen tekoja. Pamarkin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio tunnistaa, että vastuullisuusasiat ja erityisesti vastuullisuus ympäristön näkökulmasta on muuttunut nice to have -näkökulmasta must have -asenteeseen.

Pamark ei ainoastaan pidä huolta omista päästöistään, vaan haluaa nyt tarjota myös asiakkailleen ilmastoystävällisempiä ratkaisuja ja vaikuttaa sidosryhmiensä päästöjen hallintaan. Niinpä Pamark on käynnistänyt Greenline -projektin, joka tulee valaisemaan haastavaa logistiikan ja hankinnan ympäristövastuuta.

Pamarkin Greenline -projektissa huomio keskittyy vihreisiin tuotteisiin, niiden hiilijalanjälkeen ja sen kompensaatioon. Tavoitteena on tukea ilmastokriisin vastaista taistelua ja luoda läpinäkyvyyttä tavarakaupan ekosysteemiin. Greenline -projekti on osa Pamarkin ilmastotyötä. 

Hyvät suosittelut johtivat kumppanuuteen Green Carbonin kanssa

Pamark valitsi kumppanikseen Green Carbonin suosittelujen perusteella ja Green Carbon sai kunnian olla tuottamassa Pamarkin yrityskohtaisen päästölaskennan ja kompensaatioratkaisun. Lisäksi Green Carbon on ollut mukana vahvasti sparraamassa projektin toteutuksessa sekä kannustanut projektin läpinäkyvään ja faktoihin perustuvaan viestintään.

"Projekti on yksi ainutlaatuisimmista kokonaisuuksia, jossa olemme saaneet olla mukana", Green Carbonin myyntipäällikkö Saija Ahonen toteaa.

Pitkät hankintaketjut, tiedon puute ja monimutkaiset elinkaarilaskelmat tulevat vaikeuttamaan päästöjen määrittämistä. Erityisesti GHG -protokollan laskentamenetelmän mukaisten Scope 3 -luokan päästöjen määrittäminen on haastava teema. Pamark tarttuu tähän haasteeseen kunnianhimoisella Greenline -projektilla, joka toimii ekosysteeminä käsittäen koko toimitusketjun hiilijalanjäljen. Parhaimmillaan Greenline ohjaa Pamarkin asiakkaita tekemään vihreämpiä tuotevalintoja ja näin pienentämään Scope 3:sen hankinnan päästöjä.

"Tämä hanke on ratkaisumme, jossa aika on pahin kilpailijamme. Siksi olemme käärineet hihat ylös ja alkaneet hommiin", Pamarkin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio painottaa.


Green Carbon kannustaa myös muita yrityksiä toimimaan nyt - ota yhteyttä ja aloitetaan yhdessä työ kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit