Sanni Gröndahl – kun tulevaisuus löytyy polulta poikkeamalla

Turkulaislähtöinen Sanni Gröndahl löysi tiensä Green Carbonille sattumusten kautta

Kun passelia energia- ja ympäristötekniikan opintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa ei alkanut löytyä, oli aika laajentaa tarkastelukulmaa. Vaikkei Green Carbon ollut mukana alkuperäisessä suunnitelmassa ja palkaksikin sai kokemusta, se ei nuorta tekijää pelottanut.

Sanni

Viisi viikkoa Green Carbonin leivissä on osoittanut, että harjoittelupaikkavalinta osui nappiin. Vaikka turkulaislähtöinen, nyttemmin Helsingistä käsin etänä työskentelevä Sanni on ehtinyt Green Carbonin toimistolle vain muutaman kerran, on olo ollut heti alkupäivistä alkaen kotoisa.

– En ole aiemmin saanut yhtä lämmintä vastaanottoa työ- tai harjoittelupaikassa. Olen tästä harjoittelusta todella innoissani, sillä tämä on sellaista työtä, jota toivon pääseväni tulevaisuudessa tekemään, kertoo Sanni.

Harjoittelua käytännössä

Green Carbonilla on iloittu Sannin osaamisesta, asenteesta ja tavasta tehdä töitä. Vapaa-ajallaan rauhaa ja aikatauluttomuutta rakastava Sanni on työssään pilkuntarkka sekä lopputuloksen että aikataulujen suhteen. 

– Sanni on hyvä tyyppi, joka ei katso töitä kieroon vaan tarttuu toimeen. Erityisen mahtavaa on ollut, että hän miettii asioita askeleen pidemmälle ja ehdottaa, miten voisi jalostaa tehtyjä töitä pidemmälle, kiittelee Green Carbonin toimitusjohtaja Matti Toivonen.

Sanni on päässyt näyttämään kyntensä monipuolisissa työtehtävissä sekä Ellin kanssa hiilijalanjäljen laskennassa että Saijan kanssa myynnin parissa. Opintojen rakentamaa hyvää pohjaa on testattu käytännön työssä mm. hiilitiekarttoja laatiessa. 

– Sannin insinööriopintojen mukanaan tuoma looginen ja matemaattinen tapa suhtautua asioihin on noussut harjoittelussa esiin, kertoo hiilijalanjäljen laskennan asiantuntija Elli Latva-Hakuni. 

Hedelmällistä yhteistyötä molemmin puolin

Green Carbon haluaa jatkossakin tarjota eri alojen opiskelijoille mahdollisuuden päästä näkemään, mitä käytännön ilmastotyö yritystasolla tarkoittaa. Samalla harjoittelijoiden kautta saadaan uusinta tutkimustietoa, raikkaita ajatuksia ja ideoita oman kuplan ulkopuolelta. Sannin ja Green Carbonin yhteistyö on osoittanut, että yksi plus yksi on varmasti enemmän kuin kaksi.

– Haluan olla viemässä maapalloa siihen suuntaan, että ilmasto- ja ympäristökriiseiltä ei enää ummisteta silmiä, vaan käydään toimeen, kertoo Sanni. Juuri tästähän Green Carbonin toiminnassa on kyse. Green Carbon, Sanni mukaan lukien, on nimenomaan #IlmastoTekijä.

Tämän harjoittelun myötä Sanni osoitti osaamisensa, ja vakiinnutti paikkansa osana Green Carbonin päästölaskennan tiimiä.

Kiinnostaako harjoittelu tai työ Green Carbonilla? Arvostamme suoraa kontaktia, joten tartu puhelimeen ja anna kuulua itsestäsi, tai täytä avoin hakemus. Hyville tyypeille on aina tilaa.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit