Saara Ahtaanluoma – kakkuja leipova energia- ja ympäristötekniikan insinööri

Someron luonnon läheisyydessä kasvaneena Saara Ahtaanluoma muodosti tärkeän suhteen ilmastoarvoihin jo lapsena

"Metsä on aina ollut minulle rakas paikka, joten myös hyvinvointiin, ympäristöön sekä ilmastoon liittyvät asiat ovat luonnollisesti minulle tärkeitä teemoja", Saara kertoo.

Vahva arvopohja johti lopulta Turun ammattikorkeakouluun opiskelemaan energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi. Opinnot painottuivat ympäristöpuolelle ja etenkin kiertotalouden pariin.

"Kun aloitin opinnot, en oikeastaan tiennyt mitä ihmettä tulinkaan opiskelemaan. Halusin kuitenkin tehdä töitä itselle merkityksellisten ja tärkeiden asioiden parissa, joten suunta tuntui oikealta", Saara toteaa.

Ja siitä alkoi muodostua tuoreen insinöörin ura, vahvasti omien arvojen johdattamana. 

Aikaisempaa kokemusta Saaralle onkin kertynyt esimerkiksi erilaisten kiertotalouden liiketoimintamalleihin liittyvistä projekteista ja hankkeissa. Tutkimusryhmässä Saara työskenteli muun muassa biopohjaisiin muoveihin keskittyvässä hankkeessa. Lisäksi kokemusta ja oppia Saaralle on kertynyt Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Lämmin tunnelma ja matala kynnys pyytää apua

Haaveissa kuitenkin oli vahvemmin yritysten auttaminen ympäristöön- ja ilmastoon liittyvissä asioissa. Aikaansaavana ja huolehtivaisena persoonana myös myyntityö kiinnosti.

Näistä löytyi lopulta täydellinen yhdistelmä, kun Green Carbonille avautui hiilijalanjäljen hallinnan asiantuntijamyyjän paikka. Arvomaailma, osaaminen ja näkemys kohtasi Saaran ja Green Carbonin kanssa puolin ja toisin, ja niinpä Saara liittyi mukaan tiimiin toukokuussa 2022.

Työpäivään hyvän fiiliksen Saara saa onnistuneista asiakaspalavereista ja inspiroivista keskusteluista. Tällä alalla riittää paljon uutta opeteltavaa ja uusia asioita tulee jatkuvasti vastaan.

"Arvostan sitä, että meillä uskaltaa sanoa suoraan mikäli jokin asia tuntuu epävarmalta ja kaipaa apua." Lisäksi Saara toteaa, että Green Carbonilla oli heti tervetullut ja lämmin tunnelma. "Ah ja niin, meillä kannustetaan työkamuja tosi paljon, mikä on ihanaa", Saara painottaa.

Vapaa-ajallaan Saara nauttii yhdessäolosta läheistensä kanssa. Keskeinen osa omaa arkea on avopuolison ja ystävien lisäksi tietysti myös Tarmo -koira. Arkeen mahtuu muun muassa myös partioharrastusta sekä paljon leipomista ja toinen toistaan upeimpia kakkuja.

"Kaikkein onnellisimmillani olen ehdottomasti jouluna. Ja frendit on paras sarja mitä maa päällään kantaa", Saara tiivistää.

Saara Ahtaanluoma tiimi esittäytyy uusi työntekijä

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit