Tiina Björk markkinoinnin ja viestinnän tiimiin

Tiina - hyvinvointijutuista ja vastuullisesta liiketoiminnasta innostuva moniosaaja

Meren rannalla Kokkolassa lapsuutensa elänyt Tiina Björk heräsi ympäristövastuullisuuteen nuoruusvuosina vallinneen, ja toki nyttemmin kiihtyneenkin, globaalin kulutusjuhlan myötä. Green Carbonille Tiina päätyi Koronan haastaessa maailmaa ja samalla työn merkityksellisyyden.

Matkailualalta ympäristövastuullisen työn pariin

Liiketalouden opintoihin Tiina hakeutui ajatellen sen avaavan monia mahdollisuuksia. Ja niinhän siinä onnekkaasti kävikin. Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneelle on kertynyt laajasti kokemusta matkailu-, terveys- ja hyvinvointipalveluiden toimialalla myynnin, markkinoinnin ja viestinnän parissa sekä liiketoimintajohtajana. Mielessä kyti kuitenkin haave työn merkityksellisyydestä.

"Innostuin välittömästi Green Carbonin missiosta ja siitä, että voisin valjastaa oman ammattitaitoni aidosti vastuullisen liiketoiminnan edistämiseksi ja vaikuttaa sen kautta laajemminkin yritysten luontovaikutuksiin. On hienoa, miten vahvalla arvopohjalla, läpinäkyvyydellä ja laadulla Green Carbon tarjoaa asiantuntijuutta yritysten ympäristövastuullisen toiminnan edistämiseksi, ja askel kerrallaan vihreämmän maailman hyväksi."

Muutokset luonnossa ovat nähtävissä kaikkialla

Tiinan unelma omasta mökistä kävi toteen, kun he saivat perheen kanssa vanhan hirsituvan kunnostettavaksi suvun kesätiluksilta Sarvelasta, Päijänteen rannalta. Kesäpaikan lähellä on luonnonsuojelualue, jonka luonnontilainen metsä suurilla muurahaispesillään ja monimuotoisella kasvustollaan hämmästyttää koko perhettä.

"Energiantuotannon oheisvaikutukset näkyvät myös siellä; voimalaitoksen läheisyydestä johtuen talvella jäälle ei ole juurikaan menemistä. Tuo on vain yksi esimerkki siitä, miten yritysten on syytä tunnistaa omat luontovaikutuksensa pelkkien ilmastovaikutusten lisäksi."

"Yritysten vastuullisuustyötä tullaan jatkossa valvomaan isojen toimijoiden osalta entistä säädellymmin globaalilla tasolla. Myös rahoittajien vaatimukset tiukkenevat koko ajan. Pienemmätkin vastuulliset yritykset ovat heränneet ja haluavat tunnistaa omat luontovaikutuksensa ja mahdolliset toimenpiteet niiden hillitsemiseksi. Tämä, kuten moni muukin kehitykseen liittyvä projekti, vaati yritykseltä pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä, mutta kaikkein tärkeintä on ottaa pieniä askelia kohti päämäärää. Ensimmäisten viikkojen jälkeinen ajatukseni on, että jokaisen yrityksen tulisi tietää oma perustasonsa mistä lähdetään liikkeelle. Etenkin kun nykytilan arviointi on tehty suhteellisen helpoksi."

Asiantunteva tiimi inspiroi ja ilahduttaa

Vastaanotto tiimiin on ollut lämmin ja Tiina inspiroituu Green Carbonilaisten sitoutumisesta työhönsä.

"Tänne on ollut helppo tulla. Olen myös erittäin vaikuttunut työkavereiden ammattitaidosta ja asiantuntijuudesta nopeasti kehittyvällä alalla. Vaikka itse koen, että otin ns. hypyn syvään päähän aloittaessani uudella toimialalla, on ollut alusta asti selvää, että yksin ei tarvitse räpiköidä, vaan teemme töitä yhdessä ja kaikilla on sama suunta kohti yhteistä tavoitetta. Lisäksi toimistolla nauretaan usein."

Vapaa-ajallaan Tiina pöllyttää ajatuksiaan mieluiten ulkona ja perheen kanssa luonnossa liikkumalla rinteessä, järvellä tai metsässä. Oman lisänsä tähän yhtälöön tuo koiranpentu, jota jahdataan välillä yöpuku päällä pitkin pihoja.

Tiina Björk

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit