Alpa: Arvokasta paikallista yhteistyötä

Jyväskyläläisen Alpan lämpimiin ja mukaviin neuleisiin tuntuu liittyvän “rakkautta ensisilmäyksellä” -tekijä. Eikä ihme, sillä tyylikäs, käytännöllinen ja kestävä ulkokuori kätkee sisäänsä eettisyyttä, ekologisuutta ja vastuullisuutta. Kukapa ei rakastuisi, kun vastassa on näinkin täydellinen paketti?

Green Carbonin ja Alpan yhteistyö osui maaliinsa Amorin nuolen lailla. Alpalla yrityksen hiilijalanjälki oli laskettu omin voimin ja tavoitteena oli löytää kompensaatiota varten yhteistyökumppani, joka sopii arvo- ja aatemaailmaltaan yhteen sekä yrityksen että asiakkaiden kanssa.

-Valitsemme yhteistyökumppaneiksi toimijoita, jotka edustavat samoja arvoja kuin me. Green Carbon tuntui hyvältä, minkä lisäksi kyseessä oli jyväskyläläinen toimija niin kuin mekin, kertoo Alpan Hanna Kämäräinen.

Alpalle oli tärkeää valita kompensaatiokohteet, jotka ovat konkreettisia ja selkeästi perusteltavissa myös asiakkaille. Green Carbonin toimitusjohtaja Matti tarjosi yhdistelmää kotimaista ja ulkomaista kompensaatiota: 40 % kompensoinnista tapahtui Green Carbonin hiilinielujen kautta ja 60 % Gold Standard -projektin kautta Perussa – siis alpakoiden kotimaassa. Näihin Alpan oli villavien kamelieläinten ystävänä helppo tarttua.

alpa
Kuvat: Alpa

Alpa kompensoi yhteistyöllä vuoden 2019 päästöt ja tulevaisuudessa tähtäimessä on koko yrityksen hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä. Tekstiiliala ei yleisesti keiku vastuullisuuustilastojen kärjessä, mutta tämä ei alpalaisia pelota. Heillä vastuullisuus on koko yritystoiminnan perusta, johon on kasvettu kuin itsestään. 

-Haluamme tehdä asioita, jotka tuntuvat meistä itsestämme hyviltä ja oikeilta, Kämäräinen korostaa.

Toimimalla oikeudenmukaisesti ja järkevästi vastuullisuus nivoutuu kiinteäksi osaksi yrityksen selkärankaa ja näkyy jokapäiväisissä valinnoissa kestävämmän tulevaisuuden eteen. Kämäräinen muistuttaa, ettei pienenkään yrityksen tarvitse arkailla vastuullisuutta ja siitä kertomista. Kun vastuullisuus ja kestävyys otetaan alusta alkaen huomioon yritystoiminnassa, muutoksia on helppo tehdä, kun langat ovat tiukasti omissa käsissä. Lue täältä lisää, mitä palveluja Alpa on kehittänyt pikamuodin kitkemiseksi. 

Ja loppuun vielä rakkaudesta. Alpa on juuri siltä, mitä neuleensakin: lämmin, pehmeä ja vastuullinen valinta. Heillä vastuullisuus ei ole vain päälle liimattu meriitti, vaan se on syvällä yrityksen DNA:ssa. Alpa on kaunis paitsi ulkoa, mutta – mikä parhainta – myös sisältä. Green Carbon taisi juuri rakastua! 

Lue lisää aiheesta: Vastuullisuus on toimintaa

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit