Tankkauspartio: Voiko polttoöljyä kuljettaa ilmastoystävällisesti?

Jokainen voi toimia ilmaston hyväksi

Etelä-Suomen alueella toimiva Tankkauspartio tankkaa rakennustyömaiden ja teollisuuden koneet sekä laitteet keskitetysti. Kun asiakkaan tankki on kuiva, tuo partio polttoaineen paikalle tarvittaessa jopa muutamassa tunnissa. Polttoöljyn kuljettaminen ja jakaminen ei välttämättä ole ympäristöeettisin ala, mutta se ei sulje alan toimijoita ilmastotekojen ulkopuolelle. Päinvastoin.

Haluamme kantaa oman kortemme kekoon ja siksi päädyimme Green Carbon Finland Oy:n kanssa yhteistyöhön, jossa kompensoimme kotimaisten hiilinieluprojektien kautta kalustomme vuotuisen polttoainekulutuksen, kertoo Tankkauspartion logistiikkapäällikkö Kalle Saarinen.

Tankkauspartio kuljettaa polttoainetta keskitetysti työ- ja rakennuskohteisiin, jotta jokaisen työmaalla toimivan laitteen tai koneen ei tarvitse käydä tankkaamassa erikseen.

Vaikka polttoaineen kuljetus ei ole alana vihrein, vähentää tällainen keskitetty jakelu selkeästi ilmastokuormaa. Kun jokainen laite ja säiliö tankataan kerralla, säästytään turhalta ajamiselta, huomauttaa Green Carbon Finlandin toimitusjohtaja Matti Toivonen.

Ilmastoteot sopivat kaikille

Tankkauspartio ei aio jäädä pilottihankkeen jälkeen nojailemaan lapioon, vaan kompensoinnin tavoitteena on löytää keinoja, joilla asiakkaille voidaan tarjota kestävämpiä ja ilmastoystävällisempiä palveluita.

Haluamme erottua alallamme ja herättää asiakkaitamme miettimään ratkaisujaan. Vielä meiltä ei ole hiilineutraalia polttoainetta kysytty, mutta uskomme sille löytyvän varmasti tilaajia tarjonnan kautta. Tavoitteenamme on jatkossa tarjota myös asiakkaillemme hiilineutraalia polttoainetta, kertoo Saarinen.

Rakennusalalla vähähiilisyyteen pyritään aktiivisesti jo nyt ja tämä näkyy mm. kaupunkien rakennusurakoiden kilpailutuksessa, joissa työmaan hiilijalanjälki on usein jo yhtenä osatekijänä pisteytyksessä. Kuljetukset polttoaineineen ovat Suomen kokoisessa maassa yksi merkittävä päästölähde, ja siksi Tankkauspartio haluaa olla eturintamassa tarjoamassa hiilineutraaleja ratkaisuja.

Luomme kilpailuetua asiakkaillemme ja itsellemme. Ja parasta on, että myös ilmasto voittaa, kertoo Saarinen.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit