Päästöjen määrän selvittämisen jälkeen on päätettävä, mitä kaikella kertyneellä tiedolla tehdään. Kun vastuullisuustyö on polkaistu käyntiin, alkaa matkan seuraava vaihe.
Ilmastotiekartta on välineesi vastuullisuuden viestimiseen nykyohjeistuksen mukaisesti. Väittämien tueksi vaaditaan laajaa laskentaa (scope 1,2 & 3), ilmastotavoitteiden määrittelyä, tekojen raportointia sekä toiminnan vaikutusten minimointia vapaaehtoisten ilmastotekojen kautta. Kartta kokoaa nämä askeleet yksiin kansiin.
Aloituspalaveri asiakkaan kanssa
Ehdotukset päästöjen vähentämiseksi
Ensimmäinen suunnittelupalaveri
Toinen suunnittelupalaveri
Ensimmäinen versio tarkasteltavaksi
Valmis
ilmastotiekartta
Aloituspalaveri asiakkaan kanssa
Ensimmäinen suunnittelupalaveri
Ensimmäinen versio tarkasteltuun
Ehdotukset päästöjen vähentämiseksi
Toinen suunnittelupalaveri
Valmis ilmastotiekartta
Ilmastotiekartta toimii sekä yrityksen sisäisen, että ulkoisen vastuullisuustyön apuvälineenä, ja tietolähteenä.
Ilmastotiekarttaan on mahdollista kuvata yrityksen tämänhetkinen tila, sekä tulevaisuuden tahtotila ja tavoite.
Siinä kuvataan myös ne teot, joilla nämä tavoitteet saavutetaan.
Avataan selkeällä kerronnalla yritystoiminnasta aiheutuvat päästövirrat, sekä ne toimenpiteet, joilla näihin syntyviin päästöihin pystytään vaikuttamaan.
Asioiden esittäminen havainnollistavien kuvien ja infograafien avulla helpottaa hahmottamaan kokonaisuutta ja viestimään suunnitelluista toimenpiteistä.
Ilmastotiekartan suunnittelu sisältää aina työpajatyyppisiä kontaktikertoja ilmastoasiantuntijamme kanssa.
Kirjaamme toimenpiteet kartalle ja autamme sinua tekemään vastuullisuusviestintää alalla yleisesti hyväksytyin termein, läpinäkyvästi ja luotettavasti.
Moni on jo ottanut näitä askeleita (jopa tietämättään), vaihtanut toimitilojensa valaistusta energiatehokkaampaan suuntaan tai valinnut yhteistyökumppanikseen päästöjään hallitsevan toimijan. Nämä kaikki, jo tehdyt ja tulevat askeleet, voidaan kuvata tietoa visualisoivaan oppaaseen: ilmastotiekarttaan.
Tämä on aikaan sidottu ohjenuora sekä yrityksen omaan käyttöön, että ilmastoteoista viestimisen välineeksi. Kun toimenpiteet sitoutetaan aikaan, niiden etenemistä ja vaikutusta pystyy seuraamaan ja iloitsemaan saavutetuista välitavoitteista.
Suomen valtio on linjannut tavoitteekseen hiilineutraaliuden vuonna 2035. Euroopan laajuinen päästölinja tavoittelee tätä toteumaa vuodelle 2050.
Mikä voisi olla sinun yrityksesi tulevaisuuden tavoite? Aseta se, ja voit alkaa työstämään, mitkä teot tekisivät tästä päämäärästä mahdollisen. Kaikki ei voikaan olla hetkessä valmista, mutta tärkeää on se, että suunta on koko ajan kohti parempaa.
Hankkeessa laskettiin yrityksen koko toiminnan hiilijalanjälki sekä tuotekohtaiset laskennat. Laskentatyön jälkeen käynnistettiin tiekarttatyö, jonka tähtäimenä oli strategisen suunnitelman luominen ja aikataulutus yrityksen SBT -tavoitteen saavuttamiseksi. Tiekarttatyö sisälsi laskennan lisäksi konsultaatiota ja työpajoja tavoitteiden luomiseksi.
Gradia on moniasteinen ja -alainen koulutuskuntayhtymä, joka mahdollistaa opiskelun yli 20 000 eri ikäiselle oppimisesta kiinnostuneelle.
Voitimme julkisen tarjouskilpailun kautta Gradian päästöjen hallinnan kokonaisuuden, joka kattaa päästöt scope 1-3, sekä ilmastotiekarttatyön.
Mahtavaa, että vastuullisuustyö kiinnostaa sinua. Ota yhteyttä suoraan myyjäämme; hän ottaa asiasi haltuun, ja ohjaa polkuasi eteenpäin.
Voit vaihtoehtoisesti täyttää yhteydenottolomakkeen, ja antaa viestikentässä tarkentavaa esitietoa yhteydenpitoa varten. Otamme sinuun yhteyttä muutaman työpäivän kuluessa.
Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.
Jyväskylä: PL 2 40101 / Kympinkatu 3 C, 40320, puh: +358 40 415 7985
Helsinki: Mikonkatu 19, 00100
Email: vihreahiili@greencarbon.fi
Huomasithan asiantuntijamateriaalimme ympäristövastuullisuuden ajankohtaisista aiheista?
Tilaamalla uutiskirjeemme saat materiaalimme automaattisesti sähköpostiisi aika ajoin.