fbpx

Webinaarit

Green Carbonin isännöimissä webinaareissa käsittellään hiilijalanjäljen laskentaan ja hiilensidontaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Webinaarien loppuun on varattu aikaa yleisön avoimille kysymyksille. Tule rohkeasti mukaan!

Viimeisin

Green Carbonin webinaarit, osa 6:
PK-yrityksen hiilijalanjäljen hallinta

Miksi laskea yrityksen hiilijalanjälkeä? Mistä kannattaa aloittaa? Mitä hyötyä hiilijalanjäljen laskennasta on? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Green Carbonin toimitusjohtaja Matti Toivonen.

Webinaarista tulossa tallenne katseltavaksi lähiaikoina. Kiitos osallistujille, paljon hyviä kysymyksiä aiheen tiimoilta!

Green Carbonin webinaarit, osa 6: PK-yrityksen hiilijalanjäljen hallinta

Miksi laskea yrityksen hiilijalanjälkeä? Mistä kannattaa aloittaa? Entä mitä hyötyä hiilijalanjäljen laskennasta sitten lopulta on? Käymme läpi hiilijalanjäljen laskentaan liittyviä asioita käytännön esimerkkien avulla, ja annamme vinkkejä tulosten hyödyntämisestä. Webinaari valaisee myös sitä, paljonko yhden pankkilainaeuron aiheuttamat päästöt ovat.

Huom: esitys on jaettu kahteen noin puolen tunnin mittaiseen osaan.

Menneiden webinaarien tallenteet:

Green Carbonin webinaarit, osa 1: Hiilijalanjäljen laskennan hyödyt

Webinaarissa kuulet, miksi hiilijalanjäljen laskenta ja ennen kaikkea sen hallinta on tärkeää, ja mitä hyötyjä se yrityksille tarjoaa.

Green Carbonin webinaarit, osa 2: Hiilijalanjäljen laskenta käytännössä

Hiilijalanjäljen laskenta käytännössä. Tulet kuulemaan faktaa hiilijalanjäljen laskennasta niin koko yrityksen kuin yksittäisen tuotteen osalta. 

Todennetut, hyvän kompensaation mukaiset hiilinieluhankkeet maanomistajille - osa 1

Tule kuuntelemaan, mistä metsien hiilinieluissa on kyse. Asiantuntijamme Kimmo Koistinen ja Juha Sankola kertovat, miten hiilinieluhankkeista hyötyvät niin metsäomistaja kuin vaikka metsänhoitoyhdistys tai metsäyhtiökin. 

Green Carbonin webinaarit, osa 3: Kompensaatiota vai ilmastotyötä?

Mitkä ovat hyvän kompensaation kriteerit? Mikä on “virallista” kompensaatiota ja mikä taas ilmastotyötä? Tule kuuntelemaan ja hakemaan näkökulmaa ajankohtaiseen aiheeseen.

Todennetut, hyvän kompensaation mukaiset hiilinieluhankkeet maanomistajille - osa 2

Tule kuuntelemaan, mistä metsien hiilinieluissa on kyse. Asiantuntijamme Kimmo Koistinen ja Juha Sankola kertovat, miten hiilinieluhankkeista hyötyvät niin metsäomistaja kuin vaikka metsänhoitoyhdistys tai metsäyhtiökin.

Green Carbonin webinaarit, osa 4: Hiilineutraali tuote, yritys, Netzero - mitä termit tarkoittavat?

Tässä osassa paneudutaan yritysten viestinnässä ja markkinoinnissa käyttämiin termeihin ja väittämiin. Mitä mikäkin todellisuudessa tarkoittaa ja miten niihin on päädytty? Onko hiilineutraali tuote oikeasti hiilineutraali? Myös hiilinegatiivisuudesta puhutaan. Avaamme yleisimmin käytettyjen termien taustaa ja tuomme käytännön esimerkkejä.

Green Carbonin webinaarit, osa 5: Kotimaista vai ulkomaista kompensaatiota

Todennetusti ja lisäisesti tuotetut hiilinieluhankkeet ovat ratkaiseva tekijä ilmastonmuutoksen hidastumiseksi päästöleikkausten rinnalla. Mutta mitä eroa on kotimaisten ja ulkomaisten kompensaatiohankkeiden hyödyntämisessä? Mitä kotimaisuus arvona merkitsee kompensaation osalta käytännössä?

Green Carbon webinar (in english): Six steps to Carbon Footprinting

Companies and consumers are talking about carbon footprinting but what does a carbon footprint mean? What kind of aspects you have to take into consideration and what are the benefits? How does organizational and product carbon footprint differ from each other?

This webinar gives you an understanding of the six steps to complete a carbon footprint calculation and utilizes the results to mitigate the climate impact of your company.

The speaker is Elli Latva-Hakuni, who worked as a carbon footprint analyst at Green Carbon. She worked with corporate clients providing organizational, product and wider value chain carbon footprinting and carbon neutrality plans.

Esimerkki- Sertifikaatti