Green Carbon, #IlmastoTekijä

Vuosi 2020 käy kohti päätöstään. Kulunut vuosi on jättänyt jälkensä historiankirjoihin, mutta myllerryksistä huolimatta myös positiivinen kasvu jatkuu, vaikka ei otsikoihin pääsisikään. Alla Green Carbonin vuoden 2020 virstanpylväitä:
Ensimmäiset kompensaatiohankkeet päätökseen

Olemme tehneet maanomistajien kanssa tiivistä yhteistyötä luodaksemme päästökompensaatioyksiköitä metsän kasvua parantamalla. Vuonna 2020 tuotimme  ensimmäiset kotimaiset kompensaatiotonnimme, joita syntyikin tuhansia!

Laajennamme jatkuvasti yhteistyöverkostoamme maanomistaja- ja yrityspuolella. Iloksemme olemme huomanneet hiilijalanjäljen kiinnostavan yrityksiä yhä enemmän, ja olemmekin päässeet laskemaan yritysten, tuotteiden ja palveluiden hiilijalanjälkiä aina metsälannoitteista kerrostalorakentamiseen ja polttoöljyn kuljettamiseen.

Toivomme tulevan vuoden tuovan eteemme yhä vain kiehtovampia hankkeita!

Ei tyhjiä lupauksia vaan tarkkoja raportteja

Haluamme olla varmoja siitä, että hankkeemme tuottamat hiilinielut ovat aidosti lisäisiä. Tällä tarkoitetaan sitä, että parantunut metsänkasvu ja sitä kautta lisääntynyt hiilen sidonta ei nojaa vain luontaiseen kehitykseen, vaan että toimintamme on todella edistänyt päästövähennyksen syntyä.

Luotettavuuden ja läpinäkyvyyden takeena on ajankohtainen ja riittävä raportointi, jota olemme kehittäneet yhteistyössä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Prosessin varrella tunnistettiin kaiken kaikkiaan 30 kohtaa, jotka tulee dokumentoida päästökompensaation todentamiseksi auditoinnin avulla. Kattava raportointi- ja seurantajärjestelmämme sekä kolmannen tahon auditointi takaavat, että hankkeemme ovat alusta loppuun läpinäkyviä, luotettavia ja todellisia.

Aktiivinen asiantuntija neuvottelupöydissä

Haluamme olla asiantuntijoina ja edelläkävijoinä kehittämässä alaamme lisätäksemme luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä. Istumalla yhteisiin neuvottelupöytiin, voimme olla mukana luomassa yhteistyötä ja laatimassa raameja sekä toimintamalleja, jotta kehityssuunta pysyisi tulevaisuudessakin hyvänä. 

Vuonna 2020 olemme olleet mukana kolmessa eri lainsäädäntöhankkeessa ja näistä kerromme tulevaisuudessa tarkemmin. Myös yhteistyö tutkimus- ja tiedemaailman kanssa jatkuu edelleen, ja mielenkiintoisia hankkeita on käynnissä esimerkiksi Luonnonvarakeskuksen ja Jyväskylän yliopiston kanssa.

Kestävän kasvun puolesta – itsekin kasvaen

Olemme kuluneena vuonna kasvattaneet toimintaamme, ja sen on mahdollistanut asiantunteva, motivoitunut ja energinen henkilöstömme. Olemme varovaisen tarkkaavaisesti etsineet asiantuntijatiimiimme uusia vahvistuksia ja iloksemme todenneet, että alamme huiput ovat löytäneet myös meidät. 

Meidät greencarbonilaiset tunnistaa yhteisestä arvomaailmasta ja ennen kaikkea siitä, että meillä tehdään eikä vain puhuta. Meillä kaikilla on valtava halu toimia ilmaston hyväksi, ja tämä into saa jatkuvasti vastakaikua asiakaskunnastamme.

Positiivinen ilmastotekijä

Vaikka pandemia on vienyt lähes kaiken tilan isoista otsikoista, meitä alati väijyvä uhka – ilmastonmuutos – ei ole kadonnut mihinkään. Meidän on käytettävä kaikki keinot päästäksemme “uuteen normaaliin”, joka on edellistä vihreämpi, kestävämpi ja vähähiilisempi. Siinä työssä olemme yhä mukana.

Talvipäivän seisauksen ohittaminen lupaa, että kuljemme sananmukaisesti kohti valoa. Ei siis vajota synkkyteen, vaan kääritään hihat ja käydään toimeen. Hyvää mallia voi ottaa vaikkapa Tankkauspartiosta, joka ilmastoa kuormittavana toimijana halusi ottaa ohjat omiin käsiinsä ja toimia. Ei siis tarvitse olla valmiiksi vihreä, ilmastoystävällinen tai ekologinen, riittää kun on halu tehdä jotain.

Maailma muuttuu, kun tarpeeksi moni tekee pieniä hyviä valintoja. Riittää, kun suunta on oikea ja yhteinen. Ollaan yhdessä positiivinen ilmastotekijä.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä listallemme pidämme sinut ajan tasalla tekemästämme työstä, sekä ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä uutisista ja ajankohtaisista aiheista.

Green carbonin uutiskirje

Lataa esimerkkiraportit